sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Numeronikkarin 3v-syntymäpäiväkakku


Koska sisareni perheeseen tuli juuri pienen pieni vauva, sain leipoa siskon perheen esikoisen syntymäpäiväkakun. Kun syntymäpäiväsankari on aivan erityisen kiinnostunut numeroista, oli numerokakku aika nopeasti mielessä kakun suunnittelussa.


Tein MS Wordilla sopivaksi katsomallani fontilla numeroista mallit ja piirsin leivinpaperille kaavat näytöltä. Kaupan marsipaanista kaulitsin ohutta levyä ja leikkasin ja muotoilin numerot veitsen ja puutikun kanssa siisteiksi.


Sokerikakkupohja (esim. 26 cm irtopohjavuokaan)

Mittaa ainekset kananmunamäärän mukaan, eli myös muita aineita tulee saman verran kuin kananmunat täyttävät kupista :)

Kupillinen, 6 kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
Kupillinen sokeria
Kupillisesta 75% vehnäjauhoja
Kupillisesta 25% perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja kananmunat vatkaimella (menee ainakin 15 min.) hyvin. Sekoita jauhot keskenään. Kääntele nuolijalla varovasti siivilällä vähitellen lisättynä jauhoseos seokseen. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada kakkutaikina sinne. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla n. 40-50 min. Laita leivinpaperi päälle jos meinaa tummua, mutta älä avaa uunin luukkua turhaan kuin vasta aika loppupuolella (ettei kakku lätsähtäisi). Anna jäähtyä täysin.

Kakuntäyte (3-kerroksiseen kakkuun):

n. 2,5-3 dl kermavaahtoa (jossa sokeria ja vaniljasokeria)
muutama rkl rahkaa
1 iso omena
n. 5 persikan puolikasta (säilyke)
2 banaania

Sekoita pieneksi pilkotut hedelmät ja muut aineet täytteeksi. Älä mausta liian makeaksi, koska pohjalle tulee vielä kinuskikastiketta.

Muut

kinuskikastiketta
kakun kostutukseen maitoa, n. 2 dl ja ripaus sokeria)
Kermavaahtoa (sokeroitu) reunakuorrutukseen ja pintaan

Leikkaa kakunpohja 3 osaan isolla veitsellä. Kostuta kerrokset (tarvitset yhteensä n. 2 dl maitoa ja ihan ripauksen sokeria). Asettele pohjista alin kakkualustalle leivinpaperin tai kakkukoristepaperin päälle, ja kostuta pohjaa kauttaaltaan. Lisää kostutetulle pohjalle lusikalla kinuskikastiketta ohut kerros. Levitä sitten kakuntäytettä ja jatka seuraavaan pohjaan. Kostuta sekin ja lisää kinuskikastike sekä kakkutäytettä. Lisää vielä päälimmäinen kerros ja loput kakkutäytteestä. Vatkaa kermavaahtoa myös pintaa ja pursotettavaa kermareunusta varten.

Asettele marsipaaninumerot sikin sokin kakun pinnalle juuri ennen esillelaittoa. Lisää kynttilät.



3 kommenttia:

Poropeukalo kirjoitti...

Voi kuinka kaunis kakku ja kattaus! Ihanan keväisiä värejä :-)

Jael kirjoitti...

Tosi hienon näköinen kakku ja hienosti toteutettu nuo marsipaaninumerot!

arleena kirjoitti...

Herkullinen kakku.
Mukava oivallus numerokoristeet