tiistai 18. tammikuuta 2011

Jauhelihakeitto (kaskinauriskokeilu)


Jauhelihakeitto


Tosi monet ovat tehneet maatiaislajike kaskinauriista erilaisia kokeiluja blogeissa. Itse en ollut sitä aiemmin käyttänyt ja teinkin nyt jauhelihakeiton, jossa kaskinauris ainakin toimi erittäin hyvin. Kuinka ihanaa arkinen perisuomalainen jauhelihakeitto voikaan olla! Liemestä tuli voimakkaan makuinen, niinkuin pitääkin. Olisiko monipuolisten kasvisten vuoksi näin. 

500 g sika-nautajauhelihaa
(2 valkosipulinkynttä)
3 kaskinaurista
300 g lanttua
3 perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka

1,5 l vettä
1,5 lihaliemikuutiota
ripaus suolaa maun mukaan
n. 7 kokonaista maustepippuria
3 laakerinlehteä
persiljaa


Vaalea kasvisarmeija: kaskinaurista,
lanttua, porkkanaa, perunaa, palsternakkaa

Kuori ja pilko kasvikset suht pieniksi palasiksi. Lisää ne kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan veteen (kun ne on tarpeeksi pieniä, ei kauheasti väliä), jossa myös lihaliemi on. Lisää kiehuvaan veteen vielä laakerinlehdet ja pippurit. 


Jauhelihojen paistoa. Oikealla valmis keitto.

Ruskista jauheliha öljytilkassa ja kahden halkaistun valkosipulin kanssa. Ne maustavat jauhelihaa mukavasti tulematta lopulliseen keittoon. Mausta jauhelihaa mustapippurilla ja suolalla suht voimakkaan makuiseksi. 

Lisää lihat keittoon, kun kasvikset on melkein kypsiä (n. 20 min keittämisen jälkeen). Anna keiton kiehua täysin kypsäksi vielä hetkisen.

Lisää kuivattua persiljaa keiton päälle ennen tarjoilua.


Valmis jauhelihakeittolautasellinen

2 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Tama oliskin varmasti hyvaa! Taalta ei taida kylla kaskinaurista saada, ikava kylla :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: kiitti maria viestistäsi (myös toisaalla, vastaan sinulle ihan piakkoin!) Teki tosi paljon mieli ihan tällaista arkista keittoa mutta niinhän ne tuppaa maistumaan hyvältä kun harvemmin tekee :D