maanantai 10. tammikuuta 2011

Savulohi-kaprissalaatti ja sitruunainen kastike

Ruokaisa lohisalaatti ja kermaviilikastike

Lämminsavulohi-kaprissalaatti

Lämminsavulohta
kourallinen isoja kapriksia
pari tomaattia
2 pussia jäävuorisalaattia
pätkä kuorittua kurkkua
sitruuna

Marinoi tomaattilohkoja hetken aikaa balsamicossa ennen salaatin kokoamista. Lorauta valmiin salaatin päälle hyvää mietoa oliiviöljyä juuri ennen tarjoamista ja rouhi vielä mustapippuria myllystä kevyesti päälle.




Sitruunainen kastike

prk kermaviiliä
10 cm:n pätkä kurkkua pienenä silppuna
n. 1/2 sitruunan kuori raasteena
sitruunapippuria
ruohosipulia

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.


Sitruunainen kastike

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Miten herkullista ja tekee ihan kamalasti mieli tuollaista! Täällä ei saa lämminsavulohta,mutta eilen olin synttäreillä,missä oli juuri Suomesta tuotua lämminsavulohta,voi että kun se oli hyvää!

Tupu kirjoitti...

Tämä näyttää ja maistuu varmaan taivaallisen hyvälle.

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Nayttaa ihanan varikkaalta ja raikkaalta! Tama voisi olla meillekin sopivan kevyt kesaruoka :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: no sehän sattui jos joku on suomesta asti tuonut :) Minusta se on kyllä tosi hyvää aina - kovin usein en sitä syökkään niin aina maistuu.

Tupu; Tosi tuhti ja hyvä salaatti oli kyllä, vieraillekin näytti maistuvan :)

Maria: vähähiilarinen ainakin, ja pitää nälkää ;)

arleena kirjoitti...

Makoisaa salaattia. Mukava tuo kermaviilikastike, pitää laittaa muistiin.