keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Persikka-pistaasiviinerit



Herkkusuun lautasella -blogista löysin tosi nopean ja simppelin jälkiruokaleivonnaisen ohjeen. Aina unohdan tämän kaasu-uunini ongelman eli leivonnaiset jäävät kalman kalpeiksi ilman grilliä kaasu-uunilla, mutta hyviä nämä olivat pikaviinereiksi. Omat versioni leivoin lehtitaikinaan ja tomusokerin unohdin kokonaan. Sokerissa ei kannata pihistellä ainakaan lehtitaikinaan tehdyn version kanssa. 

Persikkaviinerit

2 voitaikinalevyä/lehtitaikinalevyä
3-4 persikkaa
kourallinen pistaasipähkinöitä
2-3 rkl sokeria
kanamuna sivelyyn
(tomusokeria viimeistelyyn)

Ota taikina pakastimesta ja anna sen sulaa ohjeen mukaan. Pese persikat. Leikkaa taikinalevyt 3 osaan  ja asettele voipaperille. Halkaise persikat ja viipaloi ne. Riko muna kulhoon ja vispaa se kevyesti rikki. Sivele taikinan reunat munalla. Asettele persikkaviipaleet vieriviereen taikinan päälle ja sirottele niiden päälle sokeria. Hienonna pistaasipähkinät karkeasti ja ripottele niitä persikoiden päälle. Paista persikkaviinereitä 225 asteen lämmössä noin 15–20 minuuttia tai kunnes taikina on tullut rapeaksi ja saanut kauniin ruskean paahteisen värin reunoihin. Anna viinereiden hieman jäähtyä ennen niiden tarjoilua ja tomuta viimeiseksi niiden päälle ohut valkoinen kerros tomusokeria.


Persikkaviinerit syntyy tosi nopeasti

3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi kuinka nappara herkku! Itse odotan taalla malttamattomana kohta markkinoille saapuvia tuoreita mangoja ja muita ihania paikallisia hedelmia :-)

Hiidenuhma kirjoitti...

Nam, kun näyttävät hyviltä! Voisin kokeilla tehdä vastaavalla täytteellä filotaikinataskuja ;)

Jael kirjoitti...

Ihana herkku:) Mulla on kaasuhella mutta siihen liittyvä uuni taas on sähköllä käyvä. Onko siinä teidän uunissa griliä,jolla saisi enemmän väriä noihin?