perjantai 20. helmikuuta 2009

Intialainen illallinen (kalkkunasta ja linsseistä)




Intialainen menu ystävien kanssa käsitti:

Naan-leipää
Samosat
Basmati-riisiä
Raitaa
Kalkkunaa intialaisittain (ohje alla)
Dhal-linssimuhennosta
Tuoreita hedelmiä jälkkäriksi vaniljakastikkeen kanssa




Dhal-linssimuhennosta

3,5 dl punaisia linssejä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1 tl kurkumamaustetta
1 l vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (valuta kastike pois)
2 tl garam masala -maustetta
1 dl kermaa, tai maun mukaan

Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Keitä niitä kasvisliemivalmisteella ja kurkumalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta linssit vielä siivilässä, heitä kurkumavesi pois. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Paista sipulit, garam masala ja inkivääri kevyesti öljyssä pannulla. Lisää joukkoon pavut (ilman tomaattikastiketta, niin ei tule liikaa nestettä) ja valutetut linssit. Lisää lopuksi mukaan kerma ja keitä hiljalleen hetki. Muussaa survaimella papujen rakennetta hieman rikki, muttei vauvan soseeksi asti :)



Kalkkunaa intialaisittain

Jogurttinen marinadi kalkkunafileelle (1 kg kalkkunaa):

2 dl luonnonjogurttia
rouhittua mustapippuria ja suolaa
1,5 tl garam masalaa
1,5 tl korianteria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
n. 3 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 rkl sitruunamehua

Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita maustamattomat broilerin- tai kalkkunan pihvit/palat marinadiin ja anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa.

Kastike


voita paistamiseen
4 dl tomaattimurskaa yrteillä
n. 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
1-2 rkl hunajaa
ripaus kuivattua chiliä rouheena
n. 2 tl garam masalaa
1,5 tl currya
n. 1 tl juustokuminaa
sitruunamehua loraus
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria ripaus
suurustamiseen kerman sekaan vehnäjauhoa (n. 2-3 rkl)
3-4 rkl mantelilastuja

Laita kuivat mausteet pannulle ja freesaa hetki. Lisää voi ja reiluiksi paloiksi paloiteltu kana. Paistele hetki. Lisää melkein kypsien kanojen joukkoon tomaattimurska ja kerma, jonka sekaan on voimakkaasti vatkattu vehnäjauhot. Lisää vielä loput aineet. Keittele kasaan 20-30 min tai pidempäänkin kannen alla.


Ei kommentteja: