lauantai 28. helmikuuta 2009

Karitsan paahtopaisti


Marinadi karitsalle

Reilu 300 g karitsan paahtopaistia (kaksi 150 g filettä)
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl balsamiviinietikkakastiketta (modenalainen makea kastike balsamiviinietikasta, ns. balsamicosiirappi, jota saa ainakin Stockalta. Aivan mainio tuote muuten.. käy yhtä hyvin lihalle, salaatteihin kuin jälkiruokiinkin)
1 tl tinjamia
1 tl rosmariinia
suolaa ja pippuria rouheena
½ sitruunan kuori
2 isohkoa valkosipulinkynttä raasteena

Marinoi lihoja ainakin parisen tuntia jääkaapissa, mielummin tietenkin kauemmin.



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen hyvissä ajoin. Laita pastavesi kiehumaan, ja keitä pasta ohjeen mukaan. Kokeilin tällä kertaa artisokanlehtipastaa (jossa on käytetty durumvehnän lisäksi latva-artisokkaa, unikonsiemeniä, kuivattua pinaattia ja kurkumaa)

Käristä paahtopaistin pinta kuumalla pannulla voinokareessa ja öljyssä joka puolelta ruskeaksi nopeasti. Pistä paisti uunivuokaan sisälämpömittarin kanssa. Kun sisälämpö on n. 52-54 astetta, ota paisti pois uunista ja kääri se vielä vetäytymään hetkeksi (n.5min) leivinpaperiin tai folioon ennen tarjoilua. Tein myös lisukkeen kukkakaalista. Keitin kukkakaalin, muussasin sen, maustoin vielä voinokareella, 2 tl kermalla ja parmesan-juustolla, ja laitoin sekoituksen vielä hetkeksi uuniin, kun otin karitsan sieltä pois. Rouhi vielä leikatun lihan päälle ripaus suolaa.

Lihasta tuli aivan älyttömän hyvää näin. Teen varmasti uudestaankin..

Ei kommentteja: