sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Makea manteli-kalkkunakastike riisillä



Kalkkunaa fileenä (n. 300g marinoimatonta)
Voita paistamiseen
Kourallinen Manteleita

Hunajaa (n. 1,5 rkl)
Garam masalaa (n. 1 tl)
Currya (n. 1 tl)
Suolaa

Kermaa
Vettä
Maizenaa
Smetanaa (1 rkl)

Riisiä
Lihaliemikuutiota
Parmesania
Loraus kermaa

Paahda kevyesti suolalla sirotellut kakkunafileet (mulla oli 4 filee-pihviä) pannulla voinokareessa ruskeaksi. Lisää manteleita maun mukaan, anna ruskistua. Lisää reilusti garam masalaa ja currya sekä juoksevaa hunajaa. Itse en mittaa mausteita, ja kirkjoittelen vain arvion, joten lisää niitä oman makusi mukaan. Lisää n. 2,5 dl nestettä (kermaa ja vettä itsellesi sopivassa suhteessa;). Suurusta maizenalla ja anna kastikkeen hautua. Lisää vielä ruokalusikallinen smetanaa.

Lihaliemikuution kanssa keitettyä riisiä voi maustaa suolalla, parmesan-raasteella ja lorauksella kermaa.

Koska ostin ison kalkkunan, tein ensin siitä nämä pihvit kastikkeessa ja sen jälkeen päätinkin tehdä kastikkeen vielä alkuviikon lämmityksiksi ☺

Ei kommentteja: