sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Garam Masala -kanaa intialaisittain



Tässä n. mitoilla kastikkeeni resepti. Itse kun en mittaile juuri koskaan mitään (paitsi leivonnassa) ;) Kannattaa laittaa mausteita oman maun mukaan, mutta reilulla kädellä!

maustamattomia kanafileitä paloiteltuna reiluiksi suikaleiksi
voita paistamiseen
2 dl tomaattimurskaa yrteillä
1 tl inkiväärijauhetta/ tuoretta inkivääriä raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
1-2 rkl hunajaa
kuivattua chilirouhetta
3 tl garam masalaa
1,5 tl currya
n. 1-2 tl juustokuminaa
loraus sitruunamehua
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria myllystä
suurustamiseen maizenaa (2-3 rkl?)

Laita kuivat mausteet pannulle ja paistele niitä hetki. Lisää voi ja reiluiksi paloiksi paloiteltu kana. Paistele hetki. Lisää esipaistettujen kanojen joukkoon tomaattimurska, kerma ja muut aineet. Keittele kasaan 20-30 min kannen alla. 

Keitä sillä aikaa basmatiriisi. Tarjoile naan-leivän ja tulisen chutneyn kanssa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippistä,
Tuliko tuosta kastikkeesta semmosta kermamaisen paksua?:) On melekeen pakko testata tuota joku päivä!

S

Johanna kirjoitti...

Moi S!
Joo itseasiassa tuli semmoista.. no mitä se nyt on jos menee vaikka Buddhaan syömään :) Sellaista joka vaan TÄYTYY syödä riisin kanssa ja kaapia vielä naan-leivällä. Lounasta odotellessa... :)

Malla kirjoitti...

Olipas mahtava sattuma - juuri tänään mietin, että pitäisi etsiä jostakin garam masalan ohje! Tämä lähti siis samantien talteen. :)

Johanna kirjoitti...

No sattuipa hienosti Malla :) Kerran jos ostaa nuo garam masala, carry, inkivääri ja juustokumina/jeeramausteet, niin niitä käyttää kyllä melko pitkään.. Ainakin intialaisissa nuo toistuu kumminkin aina.

Riikka kirjoitti...

Teki mieli tehdä viimein jotain intialaista, ja googletin tämän. Tosi hyvää! Laitoin reseptin heti ylös, tulee tehtyä varmasti uudestaan.

Matti Hietala kirjoitti...

Laitetaampas kohta kokeillen, intialainen ruoka on kyllä omaan suuhun pysäköinyt itsensä pysyvästi.