maanantai 29. syyskuuta 2008

Vuokaruokaa alkuviikkoon (kanasta)


makaroneja, esim. täysjyvä fusilli (uunivuoan mukaan, mutta n. 400g)
1/2 lihaliemikuutio makaroniveteen
450 g maustamattomia kanafileitä, leikkaa siivuiksi
chilirouhetta
herkkusieniä
1 tlk ananaspaloja, leikkaa pienemmäksi
mustapippuria, suolaa
1 valkosipulinkynsi
4 pekonisiivua pannulla käristettynä ja leikattuna pieneksi silpuksi

2 munaa
2 dl kermaa
2 rkl ranskankermaa
1 rkl siirappia

Juustoportin Vuohen vuoristo -juustoa raasteena pinnalle (kaikki käy mutta tässä voimakkaampi kuin perusedamin maku)

Ruskista pannulla öljyssä kanafilepalaset ja mausta chilillä ja suolalla. Lisää ananaspalat ja herkkusienet pannulle, anna ruskistua kauniin värisiksi. Nosta fileet, ananakset ja herkkusienet odottamaan, ja paista pekonipalaset pannulla. Keitä makaronit 1/2 lihaliemikuution kanssa pussin keittoajan mukaan. Sekoita keitetyt makaronit ja kanaseos. Kaada seos öljyttyyn vuokaan. Lisää suolaa. Sekoita kermat, munat, siirappi keskenään ja lisää rouhittua pippuria. Kaada tasaisesti laatikon päälle. Kypsennä laatikkoa kiertoilmauunissa 165 asteessa n. 40 min. (Loppuajasta leivinpaperi päälle ettei tummu liikaa) Meillä on hirveän tehokas uuni, että varmaan n. 200 asteessa normaaliuunissa on myös ihan ok.

6 kommenttia:

MiaO kirjoitti...

Käynnistäsi blogissani jäi jälkeen niin houkutteleva ruuan tuoksu, että tulin kurkistelemaan, että mitäs täällä syödäänkään...

Voi mitä kaikkea herkullista täältä löytyykään! Olet kyllä melkoinen gourmet-kokki! Näitähän syö jo ihan silmilläänkin. Ihana että sinä jaksat nähdä näin paljon vaivaa ruuanlaiton eteen ja siksipä saatkin loihdittua varmasti aivan taivaallisia makuja.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Miao, mukava että piipahdit tänne :)voi kuule, hyvältä näytti ne teidänkin leipomukset - koristereunalla oikein!! :) :) Hei täytyy muutenkin kysyä sulta joku kiinalainen herkkuresepti ihan lähiaikoina.. ostin jo jotakin öljyä valmiiksi (Kylie Kwong kokkailee sillä aina kiinalaista tv:ssä).

MiaO kirjoitti...

Laitan toivomuksesi viriämään. :)

Aniliini kirjoitti...

Vuokaruoka sopii myös oikein hyvin loppuviikkoon, testattu on :)

Kokeiltiin reseptiä ja aiettä oli herkkua!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aniliini: Teitteköhän yhtä ison vuoan kuin minä.. me syötiin vähän liiankin monta päivää kun tuli niin suuri annos paisteltua hehh :)

Aniliini kirjoitti...

Kyllähän sitä aika tuhti annos tuli, mutta onneksi meitä oli useampi suu syömässä kun saatiin vanhukset sunnuntaikylään :)

Ja mies laittoi neljän pekonisiivun sijaan koko paketin!