tiistai 10. maaliskuuta 2009

Filotaikina arjen apunaFilotaikina on niin kätevää. Jos sulatettua taikinaa jää (vaikkapa Samosista), se säilyy jääkaapissa hyvin pakattuna noin 2 viikkoa. Tuona aikana siihen voi tehdä erilaisilla sisällöillä rapeakuorisia piirakoita vaikkapa keiton rinnalle kuten me aika usein. Täytteeksi käy vaikkapa perus juusto-kinkku-tomaattiyhdistelmät. Voitele filotaikinan pinta kananmunalla, ja kääri sopiva täyte rullaan, ja paista pannulla pinta ruskeaksi molemmin puolin. Ihan älyttömän nopeaa ja helppoa taas.6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

saat sen kuulostamaan helpolta. en olekaan koskaan kokeillut filotaikinaa, mutta nyt taidan! mikä tuo munavoitelun tarkoitus on? "liimaus"?

oletko muuten saanut minulta sähköpostia gmailiin?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hyppysellinen: et vai? No koita ihmeessä..ne on niin hyviä. Sopii melkein mikä vaan sisälle. Mulla oli tuossa peruna-jauhelihatäyte. Muna on juuri voiteluun.. periaatteessa kai öljy ja vesikin käy samaan tarkoitukseen kuin kananmuna eli sillä liimataan käärö.

arleena kirjoitti...

Pitääpä kokeilla jossain vaiheessa. Kuulostaa hyvältä.

Merituuli kirjoitti...

kiitos inspiroinnista! tein filotaikinaisia kääryleitä tänään ja hyviä olivat!

nyt täytyy kysyä hiukan tarkennusta. monissa ohjeissa kehotetaan laittamaan 3 taikinalevyä päällekkäin ja sitten täyttämään. laitoitko sinä omissasi vain yhden taikinakerroksen?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Arleena: joo noihin käy tosiaan kaikenlaiset täytteet ja ovat aina hyviä :)

Hyppysellinen: Mä laitan aina vaan yhden taikinaliuskan - kun sitä taittelee täytteen kanssa päähän asti, niin tuleehan niitä kerroksia ja kestää hyvin paistoa. Varmaan paistuu nopeamminkin jos ei laita montaa kerrosta. Ei tosiaan mun mielestä kaipaa montaa, parempi vaan että täyte maistuu myös, eikä ole niin piirakkainen. No, makuja on toki monia :)

Merituuli kirjoitti...

kiitos vastauksesta! nyt laitoin kolmella, mutta kokeilempa seuraavalla kerralla vain yhdellä.

itsekin paistelin kääröt pannulla - kiitoa vaan vinkistä! filotaikinapakkauksessakin puhuttiin vain uunikypsennyksesrä, mutta noin vähän määrän kanssa en viitsinyt kuin paistaa pannulla.

laitetaan hommasta blogiinkin jahka saadaan muita juttuja pois alta.

mukavaa alkavaa viikkoa työkiireistä huolimatta!