sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Tomaattinen makkarakastike kaapin pohjalta


Eilen grillattiin makkarat ja pakettiin jäi siis kaksi vielä käytettäväksi. Tänään taioin niistä kastikkeen, kun en kauppaankaan jaksanut. (Mulla on kauhean hyvä kirja menossa! Hyvä että edes sängystä nousen, kun tekisi mieli vain lukea ja lukea..)

Tomaattinen makkarakastike
(kahdelle)

2 Wilhelm-lihamakkaraa (grillimakkaraa)
1 tl tomaattipyrettä
1 dl tomaattimurskaa
1 tomaatti pieninä palasina
n. 1/2 dl kermaa
vajaa dl vettä
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria
ripaus chiliä rouheena
2 rkl vehnäjauhoja pieneen määrään vettä sekoitettuna

Leikkaa lihamakkarat sopivankokoisiksi palasiksi. Ruskista ne pannulla chilirouheen, pilkotun tomaatin ja pieneksi pilkotun valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon n. 1/2 dl kermaa, 1/2-1 dl vettä, tomaattimurskaa, ja -pyrettä. Mausta pippurilla ja suolalla. Hauduta hetki. Lisää vielä pieneen määrään kylmää vettä sekoitettu vehnäjauho suurustamaan. Hauduttele. Syö vaikkapa pastan kanssa.

6 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Seuraavan kerran, kun meillä joku muu kuin minä haluaa makkarakastiketta, teen tätä. Kuulosti tosi maukkaalta.

Minä en siis niin makkarasta välitä, mutta kyllä siitä näköjään saa hyvääkin.

Anna kirjoitti...

Hei! Kerrothan kirjasta?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hei Anna!
Kirjakysymykseesi:
Luen tällä hetkellä vauhdilla suosikkikirjailijani, Torey Haydenin "Nukketyttö"-kirjaa. Se on sitä samaa taattua Torey Hayden -laatua, en edes tiennyt että multa oli jäänyt joku välistä. Kaikkia muita voin suositella, paitsi "Auringinkukkametsää"...

"Nukketyttö"-kirjan takaa: "Erityisopettaja Torey Haydenin uusi oppilas on lähes puhumaton. Tyttö reagoi vain jos joku uhkaa tai ärsyttää häntä, ja silloinkin silmittömin raivokohtauksin. Ensivaikutelma on se, että Venus on kuuro. Vierailu tytön kotiin kuitenkin paljastaa, että syynä oireiluun eivät ole neurologiset syyt vaan hurjat elinolot."

Mutta tätäkin suuremmalla innolla odotan, että pääsen kiinni Pirjo Rissasen "Sielunsisariin", joka odottaa yöpöydällä. Löysin sen viikonloppuna Kirjatorilta - en itseasiassa edes tiennyt, että "Posliinihäät" on saanut itsenäisen jatko-osan... "Posliinihäitä" suosittelen lämmöllä kaikille.. tykkäsin kovasti! Pirjo Rissanen kuvaa aika hienosti naisen mielenmaailmaa ja omaa pohdintaa, ja Posliinihäissä erityisesti keski-ikäisiä naisia ja suhdetta tyttäriin.

Summa Summarun;
Pirjo RIssanen;
Posliinihäät (Gummerus, 2006)
Sielunsisaret (Gummerus, 2007)

Torey Hayden:
kaikki

Mausteinen Manteli kirjoitti...

arleena: täytyy myöntää etten minäkään kovin makkarakastikkeista innostu ja harvoin teen mutta kyllä niistä hyvää saa jos maustaa kastiketta vähän huolellisemmin :)

Noora kirjoitti...

Tosi maukkaalta kuulostaa myös tämä kastikkeesi :) Hyvää vappua!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Noora, Kiitos samoin! :)