sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Omenakaurapaistos (miehisin ottein)

Omenakaurapaistos

En arvannut, että saisin aviomiestäni koskaan innostumaan ihan ihka-itsenäiseen keittiöpuuhasteluun, mutta olin väärässä. Hetken kun jaksoi odotella, niin tänään se sitten tapahtui - sain nautiskella ukko kullan itse tekemää omenakauraherkkua. Ja voi että se olikin hyvää! Tutun ja turvallisen yläasteen köksänkirjan sijaan resepti löytyikin lopulta googlen listassa ensimmäisenä "omenakaurapaistoksella" haettaessa.

Omenakaurapaistos (6:lle)

Resepti on kopioitu suoraa Myllyn Paras -resepteistä tähän alle:

n. 5 isoa omenaa
1 tl kanelia
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Herkkua helposti omenoista

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tama onkin muuten hyvaa herkkua! On pitanyt minunkin kokeilla, pitaapa pistaa vaikka ensi viikonlopun herkkulistalle :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

arleena kirjoitti...

Tämä on meidän perheen herkkua. Sitä pitää aina silloin tällöin tehdä.

Pau kirjoitti...

Tujaus omenacalvadosta tarjoillessa tekee muuten myös terää ja on miehen mieleen;) Oma resepti syntyi Affenanmaan matkalla. Tämä on NIIN hyvää! Olen syönyt tuoreita omenoita jo 20 kg tänä syksynä, enkä ole ollut flunssassa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Pau: huh, kuulostaa hyvältä idealta! Täytyypä koittaa ehdottomasti! Jotenkin sitä on niin kiinni siinä miten tuo on "aina tehty" niin ei käynyt mielessäkään..