sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Marmorisuklaa joulumakeisiksiMarmorisuklaa (Glorian Ruoka&Viini 8/2009)

250 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
Pähkinäpalasia (hasselpähkinää)
(Tein itse tupla-annoksen näistä mitoista)

Marmoroidun suklaan idea on temperoinnissa eli suklaa käytetään prosessin aikana kolmessa eri lämpötilassa. Temperoituun suklaaseen saadaan kaunis mattakiilto ja samettinen maku (se on kyllä totta. ;).Molemmat suklaat temperoidaan vesihauteessa lasi- tai posliiniastioissa kattilan päällä. Ota niin isot astiat, että reunat tulevat reilusti yli vesikattilan reunojen. Rouhi tumma suklaa veitsen kanssa karkeaksi rouheeksi astiaan, ja erota siitä puolet erilleen. Tee sama valkosuklaalle eli rouhi suklaa ja jaa suklaa kahteen yhtä suureen osaan.

Täytä 1/3 kattilasta vedellä ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Nosta tumma suklaarouhe astiassaan (siis vain se 1/2 tummasta) vesihauteeseen. Sekoita suklaata kunnes se on 48-asteista ja nosta kulho kattilalta sivummalle ja sekoita loppu tummasta suklaarouheesta sekaan.

Tee valkoiselle suklaalle sama, mutta valkosuklaan tarvitsee lämmetä vain 40-asteiseksi. Ota valkosuklaa sitten pois vesihauteesta ja sekoita loppu valkoinen suklaarouhe sekaan.

Sekoita molempia suklaita kunnes ne ovat 27-asteisia. Lämmitä suklaita jälleen vesihauteessa vuorotellen, tumma 32-asteiseksi ja valkoinen 29-asteiseksi.Levitä tumma suklaa leivinpaperin päälle niin että se vie noin puolikkaan pellin pinta-alasta. Lusikoi valkosuklaa tumman päälle pilkuiksi ja heiluta peltiä kevyesti että suklaat sulautuvat yhteen.Marmoroi suklaa vetämällä puutikulla pyöreälinjaista jatkuvaa viivaa sekaisin suklaan pinnalla. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta kevyesti. Vie suklaapellit parvekkeelle (tai jääkaappiin) kovettumaan ainakin kahdeksi tunniksi.
Lohko suklaa palasiksi ja säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa*. Pieni varoituksen sana, muutamat tuttavani saattavat löytää tutunlaiset rasiat joulupaketeistaan ;) 

*jätin joitakin huoneenlämpöön, niin suklaa sumeni väriltään ja menetti kirkkaan pinnan.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi kivan näköinen lopputulos ja hieno lahjaidea:-)

Meeri kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä!!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

<Kiitos :)

arleena kirjoitti...

Ihanalta herkulta näyttää.