sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Makaronilaatikko

Liha-makaroonilaatikko

Tuli viikonloppuna mistä lie mieleen, että tuleepa tehtyä kauhean harvoin makaronilaatikkoa ja siksi sellaisen nyt pyöräytinkin. Äiti muistutteli puhelimessa tuosta sokerin lisäämisestä, ja se maistuikin oikein hyvältä laatikossa. Jauhelihaa meillä laitetaan aina reilulla kädellä kun tuo mies on sellainen enempi lihansyöjä, muuten jää laatikot minun huoleksi :) En ole varma kuinka yleistä on sipulin poisjättäminen makaronilaatikosta, mutta tosiaan korvasin sen ruohosipulilla, jota meillä molemmat syö. Olipa virkistävää syödä makaronilaatikkoa, josta ei tule joka haarukalliseen sipulia, sipulikammoisia kun olemme. No, toinen poikkeus lienee tuo juusto - laitoin siksi koska piti päästä eroon ylimääräisistä juustosiivuista.

Liha-makaronilaatikko

Munamaito:
3 kananmunaa
n. 5,5 dl maitoa

700 g jauhelihaa
n. 300-350 g täysjyvämakaroneja
1 tl suolaa (+jauhelihanpaistoon)
3 tl sokeria
valkopippuria
kourallinen goudaa raasteena
kourallinen silputtua ruohosipulia
pieni ripaus paprikamaustetta
1/2 lihaliemikuutio makaroniveteen

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää makaronit ja 1/2 lihaliemikuutio. Keitä makaronit melkein kypsiksi. Nosta kattila liedeltä, kaada vesi pois ja lisää suola ja sokeri. Jäähdytä.

Paista öljyssä jauheliha. Mausta se valkopippurilla, paprikamausteella ja suolalla.
Kaada puolet makaroneista ja juustosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, lisää jauheliha, sipulisilppu. Ja lopuksi toista sama lopuilla makaroneilla ja jauhelihalla.Sekoita muna-maito ja kaada vuokaan päälimmäiseksi. Voit halutessasi raskaa myös pinnalle juustoa. 

Paista 200 asteessa n. 20 min. Laske lämpö 175-asteeseen ja jatka vielä n. 25-30 min. Tai jatka kuitenkin paistamista, kunnes pinta on kauniin ruskea ja muna-maito hyytynyt.

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

nam, näyttää hyvältä! makaroonilaatikko on yksi niitä harvoja ruokia joita osaan tehdä aivan hyvin (tosin joudun katsomaan ohjeista paistoajat ja uuninlämmöt, en yksinkertaisesti opi ulkoa mitään sellaisia asioita joihin liittyy numeroita!). makaroonilaatikko on myös siitä hyvää että kaikki tuntuvat tekevän sitä vähän eri tavalla ja siinä on niin monta mahdollisuutta miten sitä voi pienesti muutella. meillä laitetaan joskus harvoin siihen juustoa, toisinaan sipulia (jota olen oppinut syömään -vain tietyissä ruuissa ja tietyllä tavalla laitettuna- vasta ihan viime vuosina), joskus nakataan paprikasiivujakin sinne jos on joku paprikan puolikas jääkaapissa:)