tiistai 13. huhtikuuta 2010

Porkkanakakku (läksiäisiin harjoittelua)



Tein Chocomum-blogin ohjeella aivan ihanan porkkanakakun. Halusin ehdottomasti testata kakun etukäteen, koska loppuviikosta kakkua pitäisi kehdata tarjota työkavereille mammalomalle jäämisen päivänäni. Leivon makeita suhteellisen harvoin, ja usein niissä epäonnistunkin, joten paineet helpon ja hyvän reseptin löytymiseksi oli kovat :) Miehen kanssa tätä maistellessa tykättiin kyllä molemmat tästä paljon ja kakku tehdään siis uusiksi loppuviikosta sitten tosimielessä. Kakussa on pari omaa lisäystäni alkuperäiseen verrattuna, ja ne olen erikseen merkinnytkin reseptiin.

Porkkanakakku

4 kananmunaa

250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

2 tl kanelijauhetta
400 g porkkanaraastetta

55 g saksanpähkinöitä hienonnettuna
1/4 tl inkivääriä jauheena (oma lisäys)

Kuorrute

180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria

200 g Philadelphia-tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilja-aromia
1-2 rkl/ loraus sitruunan mehua (oma lisäys)
pikkasen sitruunankuorta raastettuna
 (oma lisäys)





Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.  
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli ja inkivääri, ja kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Pyöräytä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.

Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja-aromi, sitruunanmehu ja -kuori.
 Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille. Ripottele pinnalle saksanpähkinää koristeeksi.



*LISÄYS: Tällainen siitä oikeasta kakusta sitten tuli:

6 kommenttia:

Aniliini kirjoitti...

Porkkanakakku on yksi suosikeistani. Pitääkin ehdottomasti kokeilla!

Äitiyslomallejääminen on aika huisia - tsemppiä loppuodotukselle!

Meeri kirjoitti...

Mahtavasti noussut tuo kakku, huippuherkullisen näköinen tapaus. Saksanpähkinäkoristelu -> 10+ !

Satunnainen vierailija kirjoitti...

Tätäkin pitää kokeilla, tähän asti meidän kakut on tehty tällä reseptillä http://www.taikinapoika.com/2006/01/17/amerikkalainen-carrot-cake-eli-porkkanakakku-sitruunatuorejuustolla/. Kannattaa kokeilla, ananas käy tosi hyvin tuonne sekaan. Aurinkoisia viimehetken odotusaikoja.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitokset kommenteista :) ja toivotuksista !

Satunnainen vierailija laittoi linkin tuohon toiseen porkkanakakun ohjeeseen. Tosi hyvä voisikin olla tuonne väliin tuleva tuorejuustokerros, jolla saisi vähän katkaistua korkeaa sisäosaa.

Sophie kirjoitti...

Tein tätä ihanaista porkkanakakkua ja täytyy sanoa, että se oli kyllä parasta lajissaan!:) Valtavan hyvää.

Se kohosi uunissa mahtavasti ja päätinkin halkaista kakun ja laittaa täytettä myös kakun väliin. Namskis! Niin ja kakku oli vielä entistä mehevämpää ja maukkaampaa leipomista seuraavana ja sitä seuraavana päivänä.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Sophie: kiva kun kerroit - ja tosi mukava että onnistui! Minustakin kakku oli hauska juuri niin korkeaksi kohonneena.. hieman erilainen kuin se pellille yleensä tehtävä porkkanakakku/-piirakka. :)