sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ranskalainen munakokkeliTV:stä tuli Liviltä joku ranskalainen ruokaohjelma, jossa tehtiin erilaisia ruokia kananmunasta. Seurasin sitä vähän toisella silmällä, mutta halusin silti koittaa siinä esiteltyä ranskalaista munakokkelia, jossa salaisuutena oli keltuaisten ja valkuaisten erottaminen. Näin tehdään kuulemma siksi, että keltuaisten valmistumisaika on valkuaisia paljon lyhyempi (yhtä aikaa paistettuna keltuaiset menevät ylikypsiksi). Itse en myöskään tykkää liian kuivaksi paistetusta munakokkelista joten halusin siksi koittaa...


Ranskalainen munakokkeli


3 kananmunaa
voita/ vanhan ajan voita
suolaa, pippuria
tuoretta yrttiä (tilli tai timjami)


Valkuaiset siis erotetaan ensin keltuaisista.


Lämmitä kattilaa (ei paistinpannua!) suht miedolla lämmöllä (6/9). Lämmitä kastikekattilassa ensin nokare voita ja lisää valkuaiset - sekoittele kokoajan. Sitten kun valkuaisista on muodostunut pikkaisen saostunut "kastike" (kokki puhui valkoisesta vaahdosta..), lisää vielä vähän voita ja keltuaiset. Sekoita kokoajan. Ranskalaiset puhuvat kuulemma kuolaavasta munakokkelista, eli munakokkelia ei paisteta kuivaksi asti vaan syödään hieman kostumukselta kosteampana. Siksi itseasiassa koko munakokkelin paistaminen tehdään kattilassa, koska paistinpannu kuivattaa sen helpommin. 

Mausta vielä munakokkeli suolalla, pippurilla ja tuoreella tillillä. Itselläni oli timjamia, eli käytin sitä tillin sijasta.2 kommenttia:

kaneliässä kirjoitti...

Etsiskelin maidottomia munajuttuja, niin löysin tämän. Onnistui loistavasti, pakko vinkata omassakin blogissa. Haittaako sinua?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Moi! Ei todella haittaa, vinkkaa vain! Kiva jos onnistui!