Jauheliha-fetapaprikat ja ohralisuke
En laittanut tällä(kään) kertaa paprikoihin sisälle riisiä tai ohraa, koska halusin, että sisälle mahtuu kunnolla jauhelihaa. Siksi keitin ohraa lisukkeeksi paprikoille - ottaa ken haluaa.
2 punaista paprikaa halkaistuna
Täyte
300 g paistijauhelihaa
n. 2 tl oreganoa kuivamausteena
n. 1 tl ranskalaista mausteseosta
n. 1/2 tl paprikajauhetta
muutama lehti tuoretta basilikaa silppuna
mustapippuria rouheena
suolaa
kourallinen fetaa/salaattijuustoa
1 kananmuna
2 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
Pinnalle juustoraastetta ja lisukkeeksi ohrasuurimoita
Juustoraastetta vaille valmista uuniin |
Paista paistinpannulla jauheliha kypsäksi, lisää kaikki mausteet. (Saa olla aika voimakas, tarkasta maku) Anna hieman jäähtyä ja sekoita sillä välin tuorejuusto, feta ja kananmuna. Lisää jauheliha kananmunaseokseen. Täytä halkaistut paprikat tiiviisti täytteellä ja kuorruta pinta juustoraasteella. Paista n. 200 asteessa n. 20-30 min tai kunnes juuston pinta paahtuu.
Keitä lisukkeeksi ohrasuurimoita n. 15 min, huuhtele ja valuta, lisää suolaa ja oliiviöljyä.
Valmiina uunia varten |
Ohraa |
4 kommenttia:
Minäkään en yleensä laita täytettyihin kasviksiin riisiä tai ohraa. Paljon parempia ilman :) Mukavaa viikonloppua!
Herkullista taas. Täyteyistä paprikoista tykkään ja monessa muodossa ts erilaisin täyttein. Tämä on klassinen versio ja muistelisin, että vastaavaa olen tainnut tehdäkin.
Ohrasuurimot ovat hyvä lisäke parempaa kuin riisi. Joskus vaan unohtuu ja vaistomaisesti tulee käytettyä riisiä.
Kerrassaan ihanaa ruokaa sinulla tarjolla.
täytetyt paprikat on namia
Lähetä kommentti