Mm. Kettuterroristit on leiponut lanttukukkosia. Törmäsin jossakin vihkosessa vasta (olisiko näitä S- tai K-lehtisiä - en löytänyt enää lehteä kun lähdin näitä tekemään?) tämän tyyppiseen reseptiin ja hetken googlailulla löytyi myös Koti ja keittiö -lehden resepti aiheesta. Tätä oli ihan pakko koittaa.
Lanttukukkoset (10 pientä ja 1 iso)
1 pkt pakasteruistaikinaa
n. 500 g lanttua pieninä kuutioina
voita pannulle paistamiseen
n. 1/2-1 tl suolaa
1 dl vettä
4 rkl tummaa siirappia
2 rkl kermaa
n. 80 g pekonia silppuna
Valmis täyte |
Kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Kuumella paistinpannu, lisää sinne n 1 dl vettä, lanttukuutiot ja suolaa. Paista kuutioita paistinpannulla noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää loppuvaiheessa siirappi ja kerma. Anna hautua hetki. Paista eri pannulla pieneksi silputtu pekoni ja yhdistä lantut ja pekoni. tarkista täytteen suola.
Lanttu-pekonitäyte ruistaikinalla |
Sulata ruistaikina ohjeen mukaan ja kauli siitä n. 12 cm halkaisijan ympyröitä. Lisää keskelle täytettä ja taita toinen reuna täytteen päälle ja painele reuna esim. haarukalla kiinni. Taikina oli aika herkkä menemään rikki ja sain paikkailla kukkosista reikiä pienillä taikinapaloilla. Eli ei kannata liioitella täytteen kanssa.
Paista lanttukukkosia leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Valmiit lanttukukkoset |
Voitele valmiit lanttukukkoset voisulalla juuri uunista tulleena. Nautiskele maitolasillisen kanssa :)
7 kommenttia:
Ihanan näköiset kukkoset.Vierastan lanttua lapsuusajan lanttutrauman vuoksi,mutta tuohonhan voi käyttää muitakin juureksia.
Kuulostaa tosi hyvältä.
Kokeilen jossoin vaiheessa ja itseni tuntien, raastan suosiolla lantun, niin ei puhko kuorta.
Hei, täällä en olekaan ennen käynyt, kiva kun kommentillasi johdatit. Tulen toistekin :)
Lanttukukkoset vaikuttavat tosi herkullisilta.
No näitähän munkin on pitänyt koittaa valmistaa!
Jotenkin ajatus on tuntunut vaan niin työläältä, mutta sähän sait tämän kuulostamaan aivan piece of cake'iltä (tai kukolta!)
Yaelian: Juu ilman muuta, joku mistä tulee suht makeaa paahtuessa.. kävisiköhän porkkana.
arleena: no varmasti olisi ollut tässäkin kohden toimiva, koska juuri noiden lanttupalasten kulmat puhkoivat pintataikinaa..
Omenaminttu: Tervetuloa piipahtamaan toistekkin!
Nanna: No ei ole työläitä.. mitä nyt tuo taikinan kanssa askartelu mutta itse otin senkin valmiina kaupan taikinana että ei voi valittaa työlääksi. Tein vielä nelikuinen vauva kainalossa.. ;)
Mä jo kerran ostin lanttuja että tekisin noita, mutta en sitten koskaan saanut aikaiseksi :/ Näyttävät kyllä suussasulavilta :)
Katiskatar: lanttua saakin olla kokoajan kaapissa.. ihan mun lempparijuttu.. tungen kaikenlaiseen ruokaan sitä ;)
Lähetä kommentti