Tämä kestosuosikki halloumista, kesäkurpitsasta ja tomaatista tulee vaan aina silloin tällöin tehtyä. Tässä siis suosikkini kasvispiirakoista. Sen kanssa olen tarjonnut mm. tätä salaattia.
Pohja
voitaikina:
150 g voita2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
4,5 rkl vettä
4,5 rkl vettä
ripaus vehnälesettä
Täyte
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl kevytmaitoa
rouhaisu mustapippuria myllystä
2 rkl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
300 g kesäkurpitsaa
150 g Halloumi-juustoa (ei kevytversioita)
2 kypsää tomaattia
n. 4-5 tl pestoa
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl kevytmaitoa
rouhaisu mustapippuria myllystä
2 rkl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
300 g kesäkurpitsaa
150 g Halloumi-juustoa (ei kevytversioita)
2 kypsää tomaattia
n. 4-5 tl pestoa
pinnalle hyvää oliiviöljyä
Valmista pohja sekoittamalla vehnäjauho, hiivaleipäjauho, leseet, huoneenlämpöinen voi ja vesi. Levitä voitaikina voidellun piirakkavuuan pohjalle, pistele sitä hieman haarukalla ja esipaista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
Täytteen aineet pilkottuna ja pestopohja |
Valmistele halloum-juusto, tomaatit ja kesäkurpitsa viipaloimalla kaikki ohuiksi siivuiksi. Lusikoi pestoa esipaistetun piirakkapohjan päälle ohuelti. En liottanut tällä kertaa halloumia maidossa, kuten teen normaalisti salaatteihin jne. Tässä se on peston kanssa ainoa suolanlähde, niin saa mennä täyssuolaisena piirakkaan.
Lado kasvikset ja juusto esim. reunaa kiertäen pohjalle |
Valmista muna-maito-seos ja kaada se piirakan pohjalle. Lado kasviksia ja juustoa kaaren muotoon pohjan päälle. En kaatanut muna-maitoa nyt kasvisten päälle, koska halusin kasvikset enemmän näkyviin pintaan.
Paista (kiertoilmauunissa n. 180) n. 200 asteessa 30 minuuttia tai enemmänkin jotta pinta hieman saa väriä. Valmiin piirakan päälle voi pirskottaa hyvää oliiviöljyä.
7 kommenttia:
Nayttaapa herkulliselta! Halloumi on feta ohella minun lempijuustoja :-)
Kiitti, kyllä halloumi tosiaan on munkin suosikkeja, unohtuu aina välillä ja sitten se on kiva taas löytää :)
Hei! Pakko jättää kommentti, että kokeilin tätä tyttöjen illanistujaisiin ja oli aivan ihanaa! Kerrankin myös visuaalinen toteutus onnistui itseltäkin, tästä syntyi siis sekä kaunis että maistuva piirakka, joka keräsi paljon kehuja. :) Kiitos reseptistä!
Tosi mukava kuulla Paula! Kiva että kerroit! Olen tehnyt itsekin tätä usein tämän ensikokeilun jälkeen. On jotenkin kauhean kiva piirakka just vieraita ajatellen niiden perinteisten kinkku-juustopiirakoiden sijasta :)
Ihana piiras! <3 Tein pohjasta erilaisen, koska jääkaapissa pyöri perunamuusin jämät. Hyödynsin sen pohjaan ja hyvin toimi! Ehkä täydellistä. :)
Anonyymi: kiitos kommentista! Varmasti toimii tuollakin pohjalla!
Kiitos tästä piirakan ohjeesta, oli tosi hyvää kyllä. Jopa mieheni joka on enemmän liharuokien ystävä, niin myös hän kehui hyväksi tätä. Muitakin kivoja vinkkejä olen saanut tästä sinun blogistasi :)
Lähetä kommentti