lauantai 25. joulukuuta 2010

Punajuuri-peruna-Aurajuustolaatikko

Keitettyjä punajuuria

Tässä joulupöydän punajuurilaatikon ohje. Mulla oli kovasti aikomuksena tänä jouluna koittaa jotakin uudentyyppisiä ruokia joulupöytään, mutta elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan ;) Aika meni tänä vuonna ihan muissa asioissa. Muuten laatikot olikin niitä tuttuja hyväksi havaittuja perinteisiä ja äitini tekemiä. Tätä laatikkoa voi hyvin tehdä muulloinkin kuin jouluna. Oikeastaan aivan oiva kasvislisuke pitkin vuotta.


Punajuuri-peruna-Aurajuustolaatikko

8 punajuurta keitettynä ja kuorittuna
6 perunaa keitettynä ja kuorittuna
1 pkt Aura Gold -homejuustoa 
n. 1,5-2 dl kuohukermaa 
n. 1 tl suolaa
reilu ripaus mustapippuria ja muskottipähkinää
1,5-2 dl juustoraastetta laatikon pinnalle

Aura Gold murusiksi. Peruna ja punajuuret raasteeksi.
Keitä, kuori ja raasta perunat ja punajuuret. Murustele homejuusto pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki ja laita voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet ja kerma. Tarkista laatikon maku - suolaa saa olla, ettei jää mauttomaksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Sekoita kaikki ainekset ja lisää juustoraaste päälle ennen uunia. 
Paista uunissa 150 asteessa n.1,5h tai lyhyempi aika 200 asteessa. Itse tein muiden laatikoiden mukana niin siksi alhaisempi lämpötila.

Valmis punajuuri-perunalaatikko

3 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Hyvalta nayttaa! Itse rakastan punajuuren makua ja tama laatikko kuulostaa tosi herkulliselta! Me ollaan nautittu Lapin rauhasta tana jouluna :-) Onnellista uutta vuotta teidankin kotiin!

Tupu kirjoitti...

Punajuuri on niin hyvää.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: Oikein ihanaa Suomen lomaa teille! :)

Tupu: No se on kyllä, olen tehnytkin viime aikoina enemmän kun aikoihin..