tiistai 21. joulukuuta 2010

Teeleivät


Viikonloppuaamun teeleivät

Näillä hangilla en aina jaksa lähteä kauppaan vaikka sinne asiaa olisikin. Viikonloppuaamuisin leivon joskus leipää - nyt niitä koulun kotitalouskirjan kestosuosikkeja eli teeleipiä. Maistuivat teen kanssa niin miehelle kuin minullekin.  

Teeleivät


4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita
2 dl kevytmaitoa

Tee reikiä haarukalla ja jaa pinta osiin

Taputtele taikinasta sopivankokoisia leipiä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten pehmeä rasva jauhoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi maito.

Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikinasta kuusi leipää. Pistele niihin haarukalla reikiä ja jaa vielä pizza-leikkurilla kukin leipä pinnasta neljään osaan (ei siis läpi halki).

Paista leivät uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Teekupillinen ja voi-nappi leivän kaverina riittää

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ennen tein useinkin teeleipää,´koska niitä on kiva ja helppo tehdä,mutta nyt kun karppailen,niin eivät ole sallittuja:-( No ehkä sitten joskus taas....
Kauniit kuvat ja ihanat mukit!

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Nama on niita ikisuosikkeja jo koulun kotitaloustunneista lahtien :-) Oikein rauhallista ja mukavaa joulunaikaa!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian; No minäkin nautiskelen leivällä aina kun en karppaile :D Nyt ehkä taas pitäisi kun joulukiloja riittää..

Maria: Nimenomaan ikisuosikkeja minullekin ja aineet aina kaapissa - helppoa!

Karpalokettu kirjoitti...

Hitsi, tein ohjeen mukaan, pidin uunissä melkein 15 min tuli vähän kuin korppua :D