lauantai 5. helmikuuta 2011

Lasagne kesäkurpitsalla


Valmis lasagne 

Tein lasagnen toista kertaa nyt tuorepastasta eli tuorelasagnelevyillä. Tämä on tietenkin aavistuksen nopeampi tapa tehdä lasagne, mutta mieheni mielestä myös paljon paremman makuinen sellainen. Lisäsin nyt levyjen oheen myös kesäkurpitsaa, ja tässä siis muistiinpanoja muutamista asioista lasagnenteossa, mutta ei jauhelihakastikkeesta jota en paljon tehdessä mittaillut..

Lasagne kesäkurpitsalla

Jauhelihakastike (jokaisella tässä omat niksinsä, en mittaillut aineita):
400 g jauhelihaa, 2 valkosipulinkynttä, runsaasti mausteita ja n. 300 g  luomutomaattikastiketta, n. 3 dl kevyt maitoa, jokunen rkl maizenaa

Pastalevyt:
4 kpl tuorelasagnelevyjä (vajaa 1 paketti)


Juustokastike työnalla




Juustokastike:
40 g voita
reilu 3 rkl jauhoa
5-7 dl maitoa (lisäsin alun 5 dl:n aikalailla lisää loppuvaiheessa)
suolaa
pippuria 
kourallinen juustoa raasteena

Lämmitä voi kattilassa, ja lisää juoksevan voin joukkoon jauhot ja sekoita. Vispaa maitoa vähitellen voi-jauhoseoksen joukkoon. Lisää mausteet ja juusto ja sekoittele n. 5 minuuttia kunnes kastike on valmis. Nesteen määrää en muista tarkkaan, lisäilin loppuvaiheessa useaan otteeseen kun kastike oli seissyt pöydällä odottamassa lasagnen kokoamista.

Kesäkurpitsaviipaleet itkettymässä

Kesäkurpitsan valmistelu:
Leikkaa kuoritusta kesäkurpitsasta levyjä lasagnea varten juustohöylällä. Jätä ne hetkeksi leikkuulaudalle itketettäväksi eli rouhi siivujen päälle suolaa, ja pyyhi pois paperilla, kun neste on noussut pintaan (menee 15 minuuttia). 

Lado ainekset vuokaan vuorotellen

Lado ainekset lasagnevuokaan vuorotellen, niin että saat 2-3 samanlaista kerrosta tehtyä. Ripottele pinta vielä juustoraasteella ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta kullanruskea. 

Lasagne kesäkurpitsalla

2 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Kesakurpitsa sopii lasagneen kylla tosi hyvin! Olen tehnyt myos kasvislasagnea josta toinen puoliskoni piti erityisesti. Eika edes valittanut lihan puuttumisesta ;-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: voisin koittaa kyllä itsekin tuota kasvisversiota mutta saisin syödä laatikon itse, sen melkeen tiedän jo etukäteen :) itse söisin kyllä mielelläni kasvisruokia enemmänkin. Mulla onkin tapana tehdä enemmän kasviksia ja katkarapujuttuja kun mies on matkoilla :)