tiistai 5. heinäkuuta 2011

Liian suuria odotuksia ruuasta (matkalla Italiassa)Alkupala Carpaccio

Matkustimme tänä kesänä ensimmäisen kerran naapurimaata kauemmaksi yksivuotiaamme kanssa. Olimme varanneet Italian Toscanasta villan kahdeksi viikoksi ja matkustelimme useita päiviä lähikaupungeissa vuokra-autolla. Matka oli ihana, ja aurinkoa riitti koko kahdeksi viikoksi! Villa osoittautui loistavaksi valinnaksi tytön kanssa - tyttäremme sai kerrankin olla sydämensä kyllyydestä pihalla aika vapaasti (kerrostaloasujia kun olemme), ja nukkumaanmeno oli helppoa kun huoneita oli enemmän kuin hotelli-vaihtoehdossa :)

Ruokapuolelta odotin PALJON, Roomassa aiemmin jo matkustaneena. Muistan kuinka hyvää italialainen ruoka sillon muutama vuosi sitten matkallamme oli. No, nyt kun mukana menossa on juuri 1 vuotta täyttänyt, jolla on kellontarkka vuorokausirytmi..  ruokapuolelle tuli pieniä pulmia. Paikallinen siesta ja toisaalta iltaan painottuva ravintolaruokailu eivät toimineet ihan mutkatta meidän kohdalla. Myös aikaa oikeiden ravintoloiden etsimiselle ei aina nälkäisen kanssa ollut joten pettymyksiä italialaisen ruuan kanssa oli useita. Pizzat olivat usein paksupohjaisia, liikajuustoisia, vettyneitä jne. Salaatista puuttui jotakin.. oli liian yksitoikkoista tai muuten hutaisten tehtyjä. Parhaat ateriat taisimmekin syödä itsetehtynä Villalla - anoppini on tosi hyvä ruuanlaittaja :)

Kuitenkin, muutaman ruokakuvan hyvästä ruuasta sain napsittua matkan aikana ravintolastakin:

"Pici is a thick, hand rolled pasta, like a fat spaghetti.
It originates in the province of Siena in Tuscany" -wiki


Mozzarellasalaatti

Pinaattitäytteisiä ravioleja

Ankanrintaa balsamiviinietikkakastikkeessa, nam!!


Leipää ja sardiineja alkupalaksi 


Leipomosta villaan ostettu ihana
suklaamoussekakku
 

Viinitilalla maistelemassa tilan kolmea viiniä

Rypäleet oli vielä pieniä

Juusto-makkarasalaatti kaupunkireissulla..kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Ei kuulunut suosikkeihin :(

Ruokakokemusten ollessa mitä nyt olivat, teimme sitäkin enemmän itse ruokaa villassa. Pihalta löytyi ihana grilli, jossa syntyi mukavasti niin hyvät pihvit, raaka-makkarat kuin paahtuneet kasviksetkin. Parasta antia omista ruuistamme taisi olla sitruunainen fenkoli, salviarisotto kanan kanssa, pihvit grillistä, porkkanapasta ja italialaiset lihapullat viini-tomaattikastikkeessa.5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Harmi että noin oli,mutta kuvat ainakin ovat ihania!

Liinu kirjoitti...

Harmi että nautinnot ruoan suhteen jäi vaisuiksi.. Itselläni kävi vähän samoin puolestaan Roomassa. Makumatkat Toscanaan ovat olleet niin onnistuneita, ettei Roomasta tuntunut löytyvän oikein mitään riittävän hyvää :/ Mutta onneksi teillä oli noin hyvän näköinen kesäkeittiö käytössänne :)

Maria kirjoitti...

Toivottavasti paasen joskus Toscanaan maistelemaan paikallisia herkkuja! Kiva kuulla kuitenkin, etta reissu onnistui suht hyvin pikkuisen kanssa ;-)

arleena kirjoitti...

Kuulostipa ihanalta matkalta, vaikka ruokapettymyksiä tulikin.
Kiva grilli teillä oli omia kokkauksia ajatellen.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ihanan näköinen Villan ulkokeittiö ! Ja ihania olivat varmaan Italialaiset raaka-aineetkin vaikka ravintoloiden suhteen kävikin huono tuuri...