lauantai 25. helmikuuta 2012

SIS. Delin brunssi lapsiystävällisessä WeeGee:ssä

Brunssilla WeeGeessä

Minä olen vahvasti brunssi-ihminen. Syön harvoin aamupalaa ainakaan kovin aikaisin aamulla ja jos syön, niin silloinkin vain edessä olevan kielitunnin tai palaverin vuoksi. Ne aamut, jolloin saan vapaasti valita, syön mielummin hieman myöhemmin.. brunssityyppisesti :) 

Nyt kun on aikaa (viisumia odotellessa), olen törmännyt ihaniin lounaspaikkoihin, joissa olen viihtynyt pidempäänkin lounaan ja br.portugalinkirjani parissa.. 

Yksi aivan ihana tuttavuus on ihan tässä lähellä oleva Tapiolan WeeGeen SIS. Deli. Kävin viikolla siellä erittäin hyvällä lounaalla ja innostuin kutsumaan tuttavia mukaan viikonloppubrunssille. Paikka on ihan mahtava lapsiperheitä ajatellen - ja muutkin olivat sen jo toki löytäneet.. meitä lapsellisia oli siellä muitakin ;) Runsaan valikoiman lisäksi ympäristö oli lapsillekin kiva: tilava ja heitä oli huomioitu muun muassa isolla screeniltä tulevalla Kössi-kenguruvideolla... (jotta aikuiset voi hetken keskittyä myös juttelemaan ja syömään).


Paikka on tilava ja sisustus
konstailematon, rouhea ja kotoinen :)

Huomasin lounaalla, että ravintola on keskittynyt pitkälti luomutuotteisiin. Paikan oman markkinointitekstin mukaan, delimyymälästä löytyy terveellisiä ja maukkaita luomutuotteita niin välipalaksi kuin myös kotiin vietäväksi. Raaka-aineet on hankittu läheltä, tutuilta tuottajilta, aina kun mahdollista - mielellään maukasta luomua. Tuotteet ovat taatusti tuoreita, eivätkä ne sisällä säilöntä- tai lisäaineita. SIS. Delissä uskomme siihen, että kahvilavierailun tulee olla kävijälle pieni arjen elämys. Kahvilakulttuuri on nautinnollinen ja hyvällä tavalla arkinen kulttuurimuoto, jota voi helposti harrastaa vaikka päivittäin.


Brunssiherkkuja edessäni..

Monen paikalla olijan herkuksi muodostui kookos-banaanipuuro. Puuro oli vegaaninen, joten maitoa siinä ei siis ollut (maitoallergikon äitinä tämän aina huomaan!). Maku oli kuitenkin ihanan pehmeä, samettinen. Luulen, että siinä oli:
kaurahiutaleita
banaania
kookosta hiutaleena/rouheena
kookosmaitoa (+ ehkä vettä)
+ suolaa
En ole koskaan tehnyt kookosmaidosta puuroa, mutta nyt on pakko koittaa kotonakin.

Muutoin pöydässä oli mm. espanjalaista munakasta, uunijuureksia, kyyttömakkaraa, nakkeja, kananmunia, salaattiaineita, leipiä lisukkeineen jne. Plussaa itse tehdystä hummuksesta!

Hummusta, pestoa, kyyttomakkaroita,
nakkeja,kananmunaa, uunijuureksia..


Jälkiruokapöydässä oli mm. spelttipannukakkua, mudcakes, hedelmiä, pähkinöitä, smoothie...

Lapsia viihdyttää screeniltä Kössi-kenguru

Jos kiinnostuit, paikka on auki seuraavasti:
Maanantaisin klo 10-14, ti, to-pe klo 10-18, ke 10-20 ja la-su 10-17.
Brunssipöydät on katettu viikonloppuisin klo 10-14.

 
Weegeessä on ihana pieni myymälä, josta erilaisia
ihania lahjoja niin itselle kuin muillekin ;) Itse en pysty jättämään
kauppaan mitään tämän väristä..

6 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Voi, sä elät jännittäviä aikoja (muuton odottelu).

Mua niin harmittaa kun brunssikulttuuri ei oo vielä rantautunut tänne meille asti. Kotoisat brunssit on ehkä parhaita, mutta joskus olis kiva päästä ihan jonnekin missä ei jälkiä tartte siivota.....

Maria kirjoitti...

Kuulostaa hyvalta! Aika hauska, etta he mainostavat "lahiruokaa" ja silti tarjoilevat kookosta! ;-) Oletko kokeillut maitoallergiselle tyttarellesi kotitekoisia maitoja, kuten mantelimaitoa, riisimaitoa tai kauramaitoa?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Nanna: no sepä se.. siksi on ihana vaan joskus mennä muiden lihapatojen ääreen ;)

Maria: no tosiaan.. kookos!?? hehh.. enpä tullut ajatelleeksi.

kotona en ole tehnyt noita ikinä mutta siis nyt kyllä kiinnostus herää! Joku teki joskus jossakin blogissa.. oletkohan se jopa sinä!? tytteli juo soija- ja riisimaitoja ainakin. Myös kauramaitoa saattaa juoda mutten ole oikein viime kuukausina muistanut tuotetta,... mikä on mielestäsi parasta itse tehtynä?

Outi kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta :) Paljonko brunssi kustansi?

Nelle kirjoitti...

Joo, kotoisia brunsseja voisi alkaa harrastaakin! :) Näin lapsiperheessä se voisikin olla ihan loistotapa saada ne lapsettomatkin, ehkä lauantain riennoista vielä vähän uniset ystävät liikkeelle :) Hmm.. tämän laitan korvan taakse. Ja Wee geen brunssin kans - niin monta kertaa on tullut mietittyä onkos espoossa kivoja brunssiaikkoja. Näemmä on.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Outi: Taisi olla aikuisilta 16 EUR ja JOS muistan oikein, lapsilta ikävuoden mukaan euro...

Nelle: No mulla on ollut ihan sama että en ole ajatellut espoosta niitä löytyvät. Toinen kiva paikka on Saunalahdessa se kartano joka on auki joka kuun ekana viikonloppuna.. siitä kirjoitin kans joskus aikanaan mutta se on selkeästi kalliimpi.