sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesäpäivän helppo picnic ja fetavaahto

Tomaattiset fetavaahtoleivät

Huoneistohotellin keittiö, tunti aikaa ja vain muutama tarjoiluastia synnyttivät tämän leppoisasti valmistuvan picnic-menun aurinkoiselle sunnuntaille. 

Kesäsunnuntain picnic

cantaloupe-melonia
mansikkasalaatti (ks. alla)
chili-chorizoa
serranokinkkua
basilikaa & rukolaa
fetaleivät (ks. alla)
tomaatti-pestopizza
mutakakku vadelmilla

Fetaleivät 

Fetaleivät löysin Pinterestin avulla täältä. Ompa muuten kiva syödä fetajuustoa pehmeässä muodossa  kypsän tomaatin kanssa. Testasin näitä myös tekovaiheessa aurinkokuivatulla tomaatilla, mutta yhtälö ei toimi, koska silloin peittyy kokonaan hento fetavaahto tomaatin alle. 

Paahda leipäpalasia oliiviöljyssä ruskeiksi. Vatkaa sähkövatkaimella tai käsin suurin piirtein yhtä paljon fetajuustoa ja tuorejuustoa "vaahdoksi" maitotilkan kanssa. Levitä täysin jäähtyneiden leipien päälle fetavaahto. Paahda tomaattilohkoja paistinpannulla öljyssä valmiiksi. Mausta ne suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Nostele jäähtyneet tomaatit mausteineen fetavaahdon päälle. (Jos pidät, käytä paistamisessa mukana valkosipulia tai vastaavasti valkosipulilla maustettua öljyä)


Mansikkasalaatti

salanova- ja jäävuorisalaattia
mansikoita lohkoina
basilikaa
balsamico-kastiketta

Picnic-ruokaa
Picnicillä
Kesällä mansikka löytää tiensä jopa salaatteihin..
Pizzan leivoin kiireessä valmiiseen pohjaan. Samoin mutakakun ostin valmiina ja tarjoilin sen vadelmien ja vaniljasokerin kera. Aurinko sulatti mutakakun täydelliseksi ;) 

5 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Mäkin olisin tahtonut olla mukana! Mitä herkkuja - fetavaahto menee kyllä kokeiluun heti ensi viikolla!

Maria kirjoitti...

Ihania herkkuja! Täällä parasta piknik aikaa on oikeastaan pian alkava kevät kun ei ole vielä liian kuuma kattaa ulos pitemmäksikään aikaa. Sitä odotellessa :-)

Jael kirjoitti...

Ihanat leivät;mitä parhainta tarjotavaa piknikillä:-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Niinu: ihan kivaa vaihtelua kyllä. Feta kun ei yksistään oikeen rakenteensa puolesta pysy leivällä noin :)

Maria: Just noin - Suomessa ei lämmöt tosiaan pääse liian kuumaksi myöskään vaikka näin keski-kesällä ulkona söisikin.. Oikein hyvin toimi. Meilläkin on Brasiliassa mahdotonta ainakaan auringossa syödä rauhassa mitään keskellä kesää ;)

Jael: Kiitti.. kiireessä tuli kokeiltua ja toimi kyllä hyvin.

JenniKaroliina kirjoitti...

Ihanan näköisiä herkkuja :)