Chili-sitruskatkaravut vaalealla leivällä |
Teen todella harvoin kotona katkarapuja, koska mies ei niistä kauheasti perusta. Nyt löysin tuoreita, niin ostin pienen määrän naposteluun iltamyöhälle. Kannatti tehdä, koska maistui meille molemmille sitten kumminkin ;)
Katkaravut ja marinadi
100 g tuoreita jättikatkaravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja, puhdistettuna
(tai vastaavasti poista suoli terävällä veitsellä)
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1/2 punainen chilipalko, ilman siemeniä silputtuna
1 valkosipulinkynsi, silputtuna
1/2 rkl luomusokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1/2 punainen chilipalko, ilman siemeniä silputtuna
1 valkosipulinkynsi, silputtuna
1/2 rkl luomusokeria
1 rkl oliiviöljyä
Koristeluun
ruohosipulia
Vaaleaa leipää & voita
Marinoi katkarapuja puoli päivää marinadissa jääkaapissa kelmun alla. Kuumenna pannu ja paista katkaravut nopeasti pannussa öljyssä kypsiksi. Siihen menee n. 2 min. Varo ylipaistamista (sitrusmarinadi jo kypsentää lihaa). Mausta vielä kevyesti suolalla. Nauti vaalealla leivällä tai vaikkapa yksinkertaisen salaattipedin päällä. Koristele ruohosipulilla.
Hedelmäinen chilimarinadi katkaravuille. Ravut näkyy hieman kallistaessa. |
Ravunpyrstöleipäsiä |
5 kommenttia:
Aussit rakastavat katkarapuja ja niita on taalla tosi hyvin saatavilla. Ne on yleensa joulupoydassakin aina tarjolla, kuten muukin seafood (oisterit jne). Nama kuulostaa juuri sopivalta naposteluruoalta vaikka uudeksi vuodeksikin :-)
Vaikuttaa hyvälle! Itsellä olisi pakkasessa jättikatkaravun pyrstöjä, pitäisikin kokeilla näitä vaikka uutena vuotena :)
Ihana iltapala. Taidankin yllättää perheen joku ilta näillä!
Onpa herkullinen ja viettelevä iltapala;D
Kiitos! Täällähän katkaravut tarjoillaan useimmiten sellasten friteerattujen pallojen sisällä.. tai sushi-paikoissa usein perinteisesti friteerattuna.. että vaihtelua näin :)
Lähetä kommentti