sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Omenahilloa mökin omenista

Mökin omenapuista saa hilloa ties kuinka paljon.. 

Tänä viikonloppuna kerättiin mökin omenat suureen hillontekosavottaan. Tiesitkin varmaan, että omenapuu on suomalaisista hedelmäpuista kaikkein perinteisin? Omena on itse asiassa maatiaislajike. Mökillä tehty omenahillo ei ole perinteisesti kovin makeaa, joten voisi puhua myös omenasoseesta. Se käy ihanasti kakkujen, puuron lisukkeiden lisäksi esimerkiksi jouluna kinkun kastikkeeseen.

Omatekoinen omenahillo (tai omenasose)

1) pese ja kuori omenat 
2) ota pois siemenkodat, paloittele 
3) huuhtele ja laita 10 l kattilaan, lisää 1,5 dl vettä pohjalle 
4) hauduta miedolla lämmöllä omenoita kunnes ovat pehmenneet (menee useampi tunti) 
5) riko tehosekoittimella omenapalaset ihan sileäksi 
6) lisää 1 kg hillosokeria, kiehauta levyllä 
7) purkita & pakasta 
8) herkuttele talvipakkasilla lettujen ja puurojen kanssa, kakun täytteenä jne.

Ei kommentteja: