tiistai 25. marraskuuta 2008

Jouluinen juustokakku

Rahka tekee kakusta tavallista juustokakkua tuhdimman - se sopii kylmiin talvi-iltoihin mausteisen glögin rinnalle

Ihastuin niin täysin uusimman blogi-tuttavuuteni, Kotona-blogin, persikoilla ja piparkakuilla kauniisti koristeltuun juustokakkuun, että oli aivan pakko ottaa resepti heti ylös ja koettaa taas juustokakun kanssa onneaan. Tämä onnistui aivan mainiosti. Liivatteen kanssa jostakin syystä jännittää aina, mutta nyt lähti sekin kammo, kiitos tämän reseptin! Reseptissä on aivan pientä tuunausta mm. vaniljan lähteessä, koska lähikaupassa ei tunnettu vaniljarahkaa :) Kakun maku ei ole ns. perinteisen amerikkalaisen juustokakun, vaan raskaampi ja rahkainen, mutta oikein kiva näin talvisiin iltoihin glögin kanssa pieninä paloina nautittuna.

Jos mieleesi on enemmän perinteinen amerikkalainen pehmeämpi juustokakku, katso reseptini juustokakkua ja mustaherukoita. Sen voi tehdä joulunaikaan mustaherukoiden sijasta piparkakku-valkosuklaapinnalla aivan hyvin! (Mutta se täytyy tehdä esim. Iittalan Kartio-laseihin tai muihin pieniin kupposiin). Itse taidan olla enempi pehmeämmän/ rahkattoman juustokakun ystäviä.

Koristele pinta haluamallasi tavalla. Itse käytin valkosuklaataa ja piparkakkuja.

Jouluinen juustokakku

Pohja

200g keksejä:
120g piparkakkuja ja 5 Digestive-keksiä
75 g margariinia


Täyte

6 liivatelehteä
1 prk rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
0,5 sitruunan mehu

Pinnalle koristeeksi

valkosuklaapalasia
piparkakkupuolikkaita
(suunnittelin kuvassa makoilevia kiivejä, mutten sitten laittanutkaan ;)

Jauha piparkakut ja digestivet rouheeksi käsin ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos voidellun irtopohjavuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita rahkaan tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma ja lisää rahkan joukkoon. Purista sitruunamehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun sekoittaen. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon ja levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kelmutettuna kylmässä seuraavaan päivään ja koristele tarjoillessa esim. piparkakuilla ja valkosuklaapalasilla.

Jouluinen juustokakku

9 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Juustokakkusi näyttää ihanalta ja herkulliselta. Valkosuklaa sopii myös hyvin kakkukoristeeksi ja tietysti sen maku nappaa hyvin piparkakun kanssa.
Valio tekee vaniljarahkaa. Käytän sitä , koska siinä on sopiva vaniljamaku.
Mutta vanilja-aromi ja -sokeri ovat erinomaiset maunantajat kakkuun.

Merituuli kirjoitti...

vautsi miten kaunis kakku! ja herkullinenkin varmasti. meidän perheessä rakastataan juustokakkuja (kuten tämän kuun jälkiruuista ehkä on voinut päätellä ;)).

anis kirjoitti...

Tämä kakku voisi olla ehdolla joulupöytään :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

arleena; se on tuo meidän ihan pieni lähikauppa kun aina pakottaa tekemään kompromisseja :) Pitäisi aina ennakoida ja ostaa Prismasta kerralla niin varmasti löytyy kaikkea. Tuo toimi kyllä myös noin hyvin. Itseasiassa en ole tainnut koskaan käyttää maustettuja rahkoja.. täytyypä kokeilla jokus!

Hyppysellinen: Kiitos kiitos :) katselin sitä teidän ihanaa juustokakkua. marjoja myöten oli kyllä tosi viimeistellyn ja suloisen näköinen, maistui varmasti myös! Itse tykkään tosi paljon karpaloista, mutta meillä tuo toinen on kyllä eri mieltä - ei meinaa puolukalle ja karpalolle lämmetä vaan nirpistelee ja mutisee vain kirpeydestä ;)

Anis: Ilman muuta, miksei jotakin erilaista tarjolle tänä vuonna :) Ei tosiaan tule heti joulusta juustokakku mieleen mutta koristeluilla saa kaiken aikaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Tästä sainkin hyvän vinkin viikonloppua varten :) Linkitin sivusi, toivottavasti sopii.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Annika: hei! mukava jos löysit viikonlopulle reseptin kokeiltavaksi. Linkittäminen on tottakai ok :)

Anonyymi kirjoitti...

Näitä kun saisi itsenäisyyspäivän juhlistamiseksi niin johan olis komiaa, ihan vain vihjeeksi ;) K&R

Mausteinen Manteli kirjoitti...

K&R: no vinkki menee tottakai korvan taakse :) ;)

Roosajulia kirjoitti...

Tein tän sun reseptin mukaan ja hyvältä näyttää.Huomenna sitten päästään maistelemaan. Blogissani maininta! www.whatthethell.blogspot.com