tiistai 18. marraskuuta 2008

Kotoisat kaalikääryleet




Poista kanta kaalista ja keitä kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet ja leikkaa hieman kovaa kantaa ohuemmaksi, jos tarvis. Paista n. 500g jauhelihaa öljyssä, mausta suolalla, 1/2 tl valkopippurilla, paprikajauheella, ripauksella chiliä. Keitä 2 dl riisiä paketin ohjeiden mukaan liemikuution kanssa vedessä. Sekoita jauheliha, keitetty riisi, 1 kananmuna, 1 keltuainen ja 2 dl kermaa keskenään. Mausta vielä suolalla.

Laita jokaiselle kaalinlehdelle keskelle sopivasti täytettä. Kääri lehdet paketiksi ja aseta kääryleet liitoskohta alaspäin voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Sulata 50 g voita ja lisää siihen pari reilua ruokalusikallista siirappia. Voitele kääryleet reilusti tällä sekoituksella.

Paista 175 asteessa ja käännä 40 minuutin kuluttua toisinpäin. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä vielä 20 minuuttia. Nautiskele sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa!

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Herkullista. Mehukas ohje, jonka mukaan lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvää.

arleena Kotona-blogistani

Mausteinen Manteli kirjoitti...

arleena: ei nyt ollut omaa vertailukohtaa kun ensimmäistä kertaa näitä itse tein, mutta hyviä olivat kyllä ! yleensä niissä mitä olen aiemmin syönyt, on ollut enemmän kaalia ympärillä mutta omissani keskityin enemmän täytteeseen ;) mukava kun piipahdit täällä kommentin kanssa :)