maanantai 30. marraskuuta 2009

Punainen kasvissosekeitto



Punainen, samettinen, kasvissosekeitto (kahdelle alkuviikoksi ;)

200 g palsternakkaa
1 porkkana
3-400 g lanttua
2 isoa rosamunda-perunaa
1 punajuuri
1 iso punasipuli

1 kasvisliemikutio
3 rkl creme fraiche (kevyt, chili&paprika-maku)
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä rouheena

Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Pese hyvin, kuori ja paloittele kaikki juurekset isohkoiksi lohkoiksi ja lisää ne kiehuvaan veteen. (Paloittele punajuuri aika pieniksi palasiksi jouduttaaksesi keittämistä) Lisää mukaan 1 kasvisliemikuutio. Anna juuresten pehmentyä (siihen kestää joku 20 min) keitinvedessä valmiiksi. Kaada pois vettä kattilasta niin, että jäljelle jää n. 2/3 kattilaan mahtuvasta vesimäärästä.

Ota keitto pois kuumalta levyltä ja soseuta keitto samettiseksi koostumukseltaan, sauvasekoittimella. Lisää chili, suolaa, mustapippuria myllystä sekä 3 ruokalusikallista creme fraichea. Tarkista maku.




Päätin tänään, hieman pidemmän työpäivän päätteeksi, että teen alkuviikoksi ruokaa nyt kaappivalmiiksi samalla kertaa niin ei tarvitse huomenna ainakaan miettiä mitä syö kun töistä tulee. Teen lihattomia keittoja harvoin meille molemmille, koska miehelle niitä on vaikea perustella. Tätäkin keittoa koitettiin taivutella makkarakeitoksi kesken prosessin ;) No, lopputulos maistui kuitenkin oikein hyvin myös miehelle, ja sain erityismaininnan mukavasta samettisesta rakenteesta. Eli kannattaa jaksaa ajella keittoa koostumukseltaan hienoksi hetken aikaa :)

2 kommenttia:

Poropeukalo kirjoitti...

Oikein herkulliselta kuulostava keitto! Meilla pidetaan paksuista, samettisista keitoista joten tama olisi ehdottomasti sopiva :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

joo vaihteeksi tällaista paksua, maistui oikein hyvin. punajuuri värjää aika mainiosti koko keiton, vaikka sitä oli vain yksi :)