keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Juustosarvet (joulun juustoista)



Tein tänään täällä anoppini luona juustosarvia, koska joulunajalta on jäänyt useammanlaista homejuustoa kaapinpohjalle. Koska itse odottelen vauvaa, on homejuustojen syöminenkin jäänyt, paitsi näin uunikuumennettuna niistä voi leipoa kaikenlaista hyvää, joka käy myös minulle. Resepti löytyi Myllyn Paras - nettisivuilta, joskin hyödynsin tosiaan tässä homejuustoa niin sisälle kuin koristeluunkin. Uunissakin pidin omiani kauemmin kuin reseptin mukaan olisi pitänyt olla, eli ainakin tuommoinen reilut 15-17 minuuttia meni ennen kuin sarvet alkoivat saamaan ollenkaan väriä, eli oman uunin mukaan kannattaa mennä.



Juustosarvet (n.15-20 kpl)
(Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy, www-sivut)

7 1/2 dl vehnäjauhoja, +kaulimiseen reilu 1 dl
1 tl suolaa
200 g voita
2 1/2 dl maitoa
40 g hiivaa
250 g juustoraastetta (El pastor vuohenmaitojuusto ja Emmental n. 50%/50%)
Voiteluun: kananmunaa
Koristeluun: n. 50 g juustoraastetta

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse siitä levy (vajaa 1 cm paksuinen). Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita tai tee iso ympyrä pizzaleikkurilla ja jaa se leveähköihin sektoreilin. Jaa juustoraaste kolmioille leveämpään päähän, kierrä ne rullalle eteenpäin (kapeaan kärkeen) ja muotoile sarviksi. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteessa reilu 15 minuuttia. Nauti kevytmaidon kanssa :)


9 kommenttia:

Aniliini kirjoitti...

Siellä(kin) odotellaan :) Onnea!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos Aniliini :) ja onnea sinullekin odotukseen! Tämä joulu on ollut haastava.. voi kuinka ihana olisi ollut nauttia entiseen malliin mädistä, homejuustoista ihan sellaisenaan keksien kanssa ja kaiken kruunaa tietenkin graavilohi, joka on oma suuri herkkuni.. voih :)

Poropeukalo kirjoitti...

Paljon onnea täältäkin! :)

Jael kirjoitti...

Mukavaa odotusaikaa!
Ja ihanan näköiset juustosarvet,nam!
Toivotan teille oikein hyvää Uutta Vuotta 2010

FanniAuroora kirjoitti...

Kiitos vierailustasi ja kauniista sanoistasi=)
Onnea odotukseesi!!
Sulla on niin upeita ja taidolla otettuja kuvia, silmä lepää. Hyvä idea sulla se leikkaa ja liimaa sisustus suunnittelu! Miten sen oot toteuttanu?
Ihanaa vuotta 2010 sinulle ja perheellesi!

Merituuli kirjoitti...

oi, onnea odotukseen! se on vallan ihanaa aikaa kunhan saa levätä tarpeeksi väsymyksen iskiessä.

kaikkea hyvää teidän kolmen tulevaan vuoteen!

Merituuli kirjoitti...

ja äippälomalla ne ulkomaankomennuksetkin on helpompi junailla...;)

tanja kirjoitti...

Ihanaa uutta vuotta teille! Toivottavasti myös tälle vuodelle on luvassa reseptejä ja ideoita :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos kaikille toivotuksista! Ja hyvää uutta vuotta vaan kaikille vierailijoillekin :) Vuosi on kulunut taas nopeasti ja kaipa sitä ruokaakin on tullut jonkunverran taas kokkailtua. Mutta kuinkas sitä saadaan tuossa keväällä sitten laitettua muutakin kuin vellejä :) ... aika näyttää :)

FanniAuroora: Kiva kun piipahdit täällä ! teen sitä sisustus/leikkaa-liimaa juttua niin että laitan itse ottamani oikean huonekuvan kotoa pohjaksi (Pages-ohjelma koneella) ja siihen päälle tuon esimerkiksi harkinnassa olevia tapettimalleja niin että olen hakenut niitä valmistajan sivuilta.. tai vastaavasti tuon itselle mieluisia uusia värejä tai tavaroita tietokoneella kuvaan ja katson sopiiko ne sinne ja muodostuuko siitä mukava kokonaisuus. Niin näkee monesti, ettei joku olekaan hyvä idea vaikka se yksittäisenä tavarana tuntuu kauniilta :) Vaikea selittää..

Töissä minulla on hienompiakin taitto-ohjelmia.. joskus jaksan niilläkin leikkiä näissä asioissa...