lauantai 29. toukokuuta 2010

Unelmatorttu



Tässä yksi lapsuuteni suuri herkku, eli unelmatorttu. Ja ero on kyllä aivan valtava niihin kaupan kuiviin "unelmatorttuihin". Tämän kanssa ei lisukkeita tarvita.

Unelmatorttu
(Maku.fi ohjeella)

15 viipaletta

Pohja
4 kpl munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kumottaessa
1/4 dl sokeria

Kreemi/täyte
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria (laita pikkasen reilummin)
3 kpl keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa. (Oma uuni + uunipeltini ei ole mikään kovin suuri.. eli taikina ei ehkä riitä erikoisisoihin uunipelteihin)

Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä torttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.

Kääri torttu jälleen rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja vielä folioon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Unelmatorttu on kylla kieltamatta aina yhta hyva valinta! Pitaapa kokeilla jossain vaiheessa miten se maistuisi taallakin pain :)

Hannelen kirja-paratiisi kirjoitti...

Ihanaa, namia kun oikeeta voita ja hyvää kaakaota.