sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kana-vuohenjuustopiirakka









Kana-vuohenjuustopiirakka


Taikinapohja
150 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 rkl vettä
Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Sekoita veden kanssa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, tasoita reuna veitsellä. Pistele pohjaa haarukalla ja kypsennä tyhjää piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Täyte
100 g vuohenjuustoa (President-pötkö 1 kpl)
n. 250 g/puolikas grillattua kokonaista kanaa
2,5 dl kermaa
3 munaa (2 munaa riittäisi varmaan sanoi kananmuna-kammoinen mieheni!)
n. 2 rkl juustoraastetta
1/2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl tuoretta timjamia
suolaa, mustapippuria
Lado kanapalat ja vuohenjuusto piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito sekä mausteet. Kaada muna-maitoseos piirakan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki.

3 kommenttia:

Maria @ ScandiFoodie kirjoitti...

Nam kuulostaa ja nayttaa tosi hyvalta! Mukava, etta olet ehtinyt takaisin blogin pariin :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Moi Maria! Joo hitaasti mutta varmasti olen palaillut keittiöön koittamaan jotakin pieniä juttuja. No, tuossa oli luonnollinen tauko kun jääkaappikin meni rikki joksikin aikaa :)

NM kirjoitti...

Tein tata eilen, onnistui todella hyvin!!! tein pohjan 1/2 vehnajauh + 1/2 kokojyvajauh; lisaksi kaytin kanan sijasta kalkkunaa ja lisasin vahan pannulla kaytettyja herkkusienia sekaan, tuli todella hyvaa! ei jaanyt jaakaappiin laitettavaa vuokaa ollenkaan :D