tiistai 14. syyskuuta 2010

Tomaattinen lihapata hauduttaen (gulassityyppinen)


Lihapata vaatii pitkä haudutuksen



Halusin yhtäkkiä haudutettua lihapataa ja kaapista kaivetuilla mausteilla ja raaka-aineilla sain aikaan pikkasen gulassin tyyppisen padan.


Tomaattinen lihapata hauduttaen (gulassityyppinen)

400 g naudan palapaistia
1 tlk tomaattimurskaa
2 tomaattia isoina lohkoina
n. 6 perunaa isoina lohkoina
herkkusieniä
vettä (niin, että lihat ja kasvikset peittyvät) 
reilu loraus kermaa
1/2 lihaliemikuutio  
2 laakerinlehteä 
ripaus mustapippuria
n. 1/2-1 tl paprikamaustetta 
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
timjamia 
1 rkl voita

Laita liha, perunat, tomaattimurska ja -lohkot pataan. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää sitten herkkusienet, voi ja mausteet paitsi kerma.

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen ja anna padan lämmetä, että neste alkaa porisemaan. Laske lämpötilaa n. 170 asteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla uunissa useita tunteja (min. 3 h). Haudutuksen loppuvaiheessa lisää loraus kermaa. 

Gulassintapainen liharuoka

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Syksy tulee ja sen mukana tuhtien lihapatojen himo....
Hyvältä kuulosti!

Maria @ ScandiFoodie kirjoitti...

Pitkaan haudutetut lihapadat ovat kylla niin hyvia!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Joo, helppoa ja hyvää mutta kestääää kauan :)