lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kalakeitolla Bastvikin kartanossa

Bastvikin kartano


Espoon Saunalahden Cafe Bastvik on auki vain kerran kuukaudessa. Tänä lauantaina, kun kartano taas oli auki yleisölle, löysimme sopivasti aikaa kokeilla lounasta kartanomaisemissa. Ja ihana, että aikaa löytyi, suosittelen nimittäin paikkaa lämmöllä myös muille!


Bastvikin kartanon nettisivuilla kuvataan kartanon uutta elämää seuraavasti:
Suuren maatilan päärakennuksena toiminut, Bastvikin kartanoksi kutsuttu huvilamainen rakennus ehti olla asumattomana yli 25 vuotta. Keväällä 2003 Asuntosäätiö ja Espoon kaupunki järjestivät avoimen kilpailun, jotta kartanotontille löytyisi uusi käyttö ja kunnostuksen toteuttava toimija. Kilpailun tuloksena kartanoa ryhtyi kunnostamaan restaurointiin erikoistunut arkkitehtipariskunta Kati Winterhalter ja Mikko Bonsdorff. 

Keväällä 2008, kolmen vuoden työn tuloksena, päärakennuksen restaurointi saatiin valmiiksi ja alakerran tiloissa avattiin viikonloppukahvila. Syyskuusta 2009 alkaen kartano ja sen runsaspöytäinen kahvila on ollut yleisesti avoinna jokaisen kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna.


Noutopöytänäkymiä salista

Kartano on restauroitu upeasti, eikä tyylistä ole tingitty - vanhaa upeaa tunnelmaa henkii kattavasti koko tila aina keittolusikoista lähtien ;) Sali, jossa me istuimme oli aivan upea (siniseinäinen kuva alla).

Aamulla kahvilassa on tarjolla kartanoaamiainen 20 euron hintaan, mutta n. 13.45 alkaen brunssipöytä vaihtuu kevyempiin lounaisiin ja kakkubuffettiin.


Portugalilainen kalakeitto

Tällä kertaa oli tarjolla ihanaa portugalilaista kalakeittoa, joka oli tomaattiseen ja mausteiseen liemeen tehty kalakeitto kuhasta, lohesta ja juureksista. Keitto maistui koko seurueellemme loistavasti (3:lle aikuiselle). Kalakeiton rinnalla nautittiin saaristolaisleipää. Yksin keitto kustansi 10 euroa, mutta 15 eurolla mukaan saa kahvin ja ihanaisen laskiaispullan.


Kartanon ruokailusalinäkymää ja pecan-suklaakakku

Itse valitsin jälkiruuaksi muhkean kakkupalan, pecan-suklaakakun (6 e). Se oli oikein osuva valinta, vaikkakin suuuuuri ja kanssa-lounastaja sai osallistua kakun kumoamiseen..  Lapsiperheille tiedoksi, että meidän kahvilavierailu meni oikein mukavasti myös vauvan kanssa. Paikassa oli useampia syöttötuoleja varattuna - lapsiperheitä oli itse asiassa useita muitakin. Näytti, että yhdessä kulmauksessa olisi ollut pienesti tilaa jopa lasten temmeltääkin itsekseen. Omamme vaan ei ole vielä siinä iässä ;) Mutta siis voin suositella myös lasten kanssa lounastaville :) Rattaat jätimme suosiolla kartanon pihalle. 

6 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Ihana! Voi kiitos kun jaoit kokemuksen blogissasi, paasisipa joskus nauttimaan lounasta tuolla :-)

Jael kirjoitti...

Olen lukenut tuosta paikasta silloin kun sitä kunnostettiin. Ihanalta vaikuttava paikka ja tuo kalakeitto,nami! Ja kuten Maria tuolla sanoo,olisi ihanaa joskus päästä tuonne lounaalle..

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka, herkullisen oloinen keitto ja tuo kakku näyttää juuri sellaiselta, joita himoitsen tällä hetkellä enkä saisi edes haistaa... Täytyykin pitää paikka mielessä.

Nelli kirjoitti...

Vanhat kartanot ruokapaikkana ovat kokeilemisen arvoisia. Meitä lähellä Mikkelissä on Kenkävero, kartanoiden vanha tunnelma on ainutlaatuista ja atmosfääri sanoinkuvaamaton.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Nimenomaan, kartanoissa on tunnelmaa, ja ihanaa että niistäkin löytyy kahviloita, joiden kautta pääsee hetkeksi niiden tunnelmaa aistimaan :) Toinen ihana kartanoalue on hevostallien äärellä Tuomarinkylässä Helsingissä. Siellä kelpasi kesällä lounastaa hepojen taputtelun jälkeen :)

Nelle kirjoitti...

Harmittavan harvoin vaan auki on tuo :) Mutta ihana kun jaoit tämän, en tiennyt että Espoossa on tuollainen paikka!