lauantai 21. toukokuuta 2011

Ravintolapäivän satoa

Ravintolapäivässä

21.5.2011 oli Ravintolapäivä, jolloin joukko (luvattomia) pop-up ravintoloita päästi kansalaiset maistelemaan erinäisiä herkkuja yhden päivän ajan mitä erikoisemmissa ympäristöissä. Kyseessä oli siis päivä, jolloin kuka tahansa yksityishenkilö pystyi ilmoittautumaan ravintoloitsijaksi ja tarjoamaan mielenkiintoisia herkkuja meille muille maisteltavaksi.

Ajatus on minusta ihan mahtava ja onnekseni kuulinkin, että se toistuu ainakin vielä elokuussa. Toivon kovasti, että konsepti vakiintuu käyttöön :) Meidän ravintolapäivän kierros alkoi tahmeasti, koska voileivät olivat loppuneet niin Alppilan taivaalta kuin Tervasaarestakin. No, sitten Finnair-stadionin kupeessa tärppäsi ja pääsimme lounaalle Ilove Good Food -ravintolaan. FB esitteli ravintolan näin:
"Ilove Creativen toimistolla tarjolla lähellä tuotettuja tuoreita leipiä, makkaroita, smootheja, ja mutterikahvia, aurinkojuustoa, raparperisimaa, inkivääriolutta ja lounaaksi ihania keittoja. Koirille oma menu."

Mustapapukeitto maistui perheen pienimmällekin

Lounaaksi maistelimme paria keittoa: mustapapu- ja sieni-kaaliseljankakeittoa leipäpalasten kanssa. Ihanaa, että molemmat keitot oli tosi voimakkaan makuisia! Koko perheen suosikiksi nousi vegaaninen mustapapukeitto - voi kun tähän saisi reseptin! Olipa mausteinen ja hyvä keitto. Sienikeitto oli myös voimakkaan makuinen, siinä oli ainakin oliiveja ja paljon kaalia - oikein hyvä sekin. Päällä kasa ranskankermaa kruunasi keiton. Jälkkäriksi jaoimme lasillisen kuohuviiniä ja porkkanakakun.

Mustapapukeittoa kiitteli koko perhe

Sieni-kaaliseljanka ja porkkanakakku & mustaherukkajuoma

ILove Good Food -ravintola

Myös Espoossa ravintolapäiväiltiin. Suuntasimme myös maistelemaan mitä Satayn Hyvää -ravintola oli varannut asiakkailleen Espoon Otaniemessä. FB kuvaili ravintolaa etukäteen meille näin: 
"Piquenique-hengessä aasialaista katuruokaa pienessä puistikossa tekniikan kehdossa. Tarjolla ainakin vietnamilaisia kevätkääryleitä, pho:ta, satay-kanaa, kanansiipiä ja muuta jännää. Hyvän sään sattuessa myös mansikkamargarita- ja GT-jäätelöitä."
Satayn Hyvässä tilasimme koko menuun hintaan 10 euroa, ja se sisälsi: vietnamilaisen kevätkääryleen, runsaan vietnamilaisen naudanliha-nuudelikeiton, Satay-kanansiipiä ihanalla kastikkeella ja jälkkäriksi mansikkamargarita-jäätelön. Kylläpä kannatti ajella Otaniemeen kotimatkalla! Jämeräntaipaleelle grillin eteen ruohikolle oli kerääntynyt mukavasti ihmisiä ja menun osia nautiskeltiin sitä mukaa kun ne siinä edessä valmistuivat.

Vietnamilainen kevätrulla oli ISO :) (1 e)

Valitsimme kevätkääryleelle enemmän soijamaisen kastikkeen. Vaihtoehtona olisi ollut myös hapanimelä-tyyppinen. Rulla oli aivan ihana, ja sillä oli tosiaan kokoa. Reilu alkupala :)

Vietnamilainen naudanliha-nuudelikeitto

Sen jälkeen maisteltiin itämaista nuudelikeittoa. Lime teki keittoon ihanan raikkaan säväyksen. Toki myös tuoreet yrtit teki keitosta oikeasti tosi hyvän.

Satay-kanaa

Kana tarjoiltiin tulikuumana ihanan kastikkeen kera. Syöminen oli sotkuista kivenlohkareilla istuskellen, mutta hyvää! Kastike... mitähän ihmettä siinä oli mutta se oli kyllä herkkua.

Mansikkamargarita-jäätelö

Menu päättyi mansikkamargarita-jäätelöön, joka oli tietenkin myös itsetehtyä. Miten lienee tekivät sitä kun kokit huutelivat, että jäätelön valmistuminen kestää vielä hiukan, koska sen lämpötila pitää saada laskemaan syötävälle tasolle........

No miten ikinä sen tekivätkään, ihan mielettömän hyvää se kyllä oli. Siinä maistui oikea mansikka todella voimakkaasti, (mutta myös alkoholi sopivasti).  Erinomainen menu!

Päivä oli erinomainen! Toivottavasti mahdollisimman moni teistä muisti käydä kierroksella!

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuo idea on kyllä mahtava ja nuo teidän syömänne jutut sekä näyttävät että kuulostavat hyviltä! Täällä on jatkuvasti jotain vastaavaa,mutta niin,että jotkut ruoka-alan ammattilaiset tai puoliammattilaiset pitävät kerran kuussa gourmet-päivällinsen luonaan,täysin tuntemattomille ihmisille.Suomessa on lupa-asioiden hoito ravintolaa avattaessa todella hankalaa,tiedän sen kun olen ollut mukana sellaisessa.

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Tamahan on tosi hauska idea! Ja sina sait palan porkkanakakkuakin ;-) Paiva oli siis aivan taydellinen!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: voi että kuulostaa ihanalta että on jatkuva käytäntö tuollaiselle toiminnalle. kaikenlaisia herkkuja sitä siellä pääseekään maistelemaan. Joo nämä suomen koukerot näyttää vaikeuttavan toimintaa kaikella lailla.. juuri kuulin ettei tuoretta kalaakaan oikeen saa myyntiin ravintolaan vaan joutuvat käyttämään pakasteita kun byrokratia on niin kova.. mitähän seuraavaksi.

Maria: No nimenomaan, porkkanakakkuun tartuin heti kun sen näin :D hyvää oli!

Satu kirjoitti...

Teillä oli kattavampi kierros ravintolapäivänä kuin meillä, nyt iski annoskateus :D
Mietin, tekivätkö ravintoloitsijat jäätelön kuivajään avulla?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Satu: Mulle ihan vierasta tuo kuivajää-homma, mutta jos sen avulla jäätelö tehdään jotenkin mielettömän kylmäksi niin sitten varmaan sillä :D ? täytyypä lukea aiheesta enemmän hetimiten!

Juuso kirjoitti...

Näin seuraavaa ravintolapäivää suunnitellessa googlailin edellistä. Mukavaa, että pääsit Satayn hyvään keittiöön :)

Ensi kerralla ollaan varmaankin lähempänä keskustaa, konseptia mietitään vielä :)

Kanan kanssa oli Satay-kastiketta eli periaatteessa suolapähkinöitä, kookomaitoa ja mausteita. Google avittaa :)

Jäätelöt tosiaan tehtiin kuivajäärouheella ja tehosekoittimella. Sekoituksen lopuksi ne olivat niin kylmiä, että kipot piti panna vähäksi aikaa pakkaseen lämpeämään, etteivät ihmiset polta suita. Siitä olisi tullut sanomista :)


- Juuso, yksi satayn hyvistä kokeista.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos Juuso lisäinfosta :D :) !