perjantai 4. marraskuuta 2011

Sitrus-sipulisalaatti lohifileelle

Sitrus-sipulisalaatti

Uusin K-kauppojen Ruoka-Pirkka (marraskuu 2011) kirjoittaa klementiinin sopivan tarjottavaksi myös salaateissa, jälkiruoissa ja leivonnaisten koristelussa. Perässä on sitten luonnollisesti reseptejä aiheeseen liittyen. Siitä sain innostuksen koittaa sitrusta taas salaatissa, koska edellisestä kerrasta on jo aikaa.

Sitrus-sipulisalaatti
(4:lle)

4-5  klementiiniä (käytin myös appelsiinia)
2 tomaattia
2 punasipulia
oliiviöljyä
reilu 1 rkl balsamiviinietikkaa
rouhaisu suolamyllystä
ripaus sokeria
12 kivetöntä vihreää oliivia


Kuori ja viipaloi sitrukset. Viipaloi tomaatit ja kuoritut sipulit.

Seuraavaksi voit käyttää sipuleita paistinpannulla ja maustaa ne reseptin mukaisilla mausteilla tai maustaa vastaavasti kaikki ainekset raaka sipuli joukossa. (Pirkka-resepti kuuluu: kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Mausta viinietikalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.)

Lado kaikki limittäin laakealle vadille ja ripottele päälle oliivit. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Salaatille paistoin seuraksi lohifileen
Sitrussalaatti

5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Kyllä on kauniin värikäs salaatti!

Jael kirjoitti...

Ah tuota haluaisin syödä juuri nyt!

Tupu kirjoitti...

Oih, kuinka herkullisen näköistä. Haluaisin maistaa heti.

Niinu kirjoitti...

Mulle kanssa! Ilman oliiveja tosin...Aikamoinen päivän piristys tämä salaatti:)

Pikku Leijonan Emäntä kirjoitti...

Kiitti kivasta ohjeesta! Oli oikein hyvää :)