sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kielikylvyssä kiireen keskellä

Portugalia löytyy nyt joka puolelta taloa

Kun viimeisiin työviikkoihin yhdistyy lapsen sairastuminen ja miehen työmatkat niin joutuu vähän oikomaan mutkia suoraksi. Meillä on syöty kaikenlaista ei-niin-mainittavan arvoista täällä - usein juuri pastaa tai muuta, joka ei minulle sovi.

Mutta nyt kun jäin töistä pois, alkaa uusi terveempi elämä ja ensimmäiseksi taidankin tehdä käristystä hirvenlihasta. Palataan siihen myöhemmin :)

Ensimmäinen kuva on keittiöstä. Meillä on ..aikalailla joka puolella taloa nyt tuollaisia pieniä keltaisia lappuja, koska koitamme opiskella brasilian portugalia kovaa vauhtia. Tällä hetkellä olen epätoivon tunnelmissa oppimisen kanssa, mutta huomenna ehkä jo eri fiiliksellä ;) Ruokapuolen sanasto jää parhaiten mieleen.

Arki-illan sienipasta

Kasviskeitto pekoni+sipulisilpulla

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tsemppiä portugalin opiskeluun! Mielestäni Brasilian portugali on maailman kaunein kieli! Kun aloin opiskella espanjaa,opiskelin alussa myös portugalia,mutta jossain vaiheessa piti valita kahden välillä ,kun menivät vähän sekaisin,joten valintani oli espanja.Vinkki:Brasiliassa kannattaa sitten katsella kokkausohjelmia televisiosta.Alussa espanjan kanssa tein samoin,ja niiden kautta oppi hurjasti sanoja:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos Yaelian! Ihana kuulla että se on kaunis kieli! Kuulostaa niin vaikealta mutta uskon että sen sinnikkäällä yrittämisellä voin joku päivä oppia! Hyvä vinkki tuo kokkausohjelmien katsominen, samalla mielenkiintoista!