lauantai 21. huhtikuuta 2012

Hot plates

Karu totuus

Täällä Brasiliassa ruokaa perheelle tekee yleensä kodinhoitaja. Tämä näkyy erityisesti minun suuntaani asunnoissa. Kaikkein vaikein pala itselleni on ollut luopua omasta suomi-keittiöstäni, valoisasta avokeittiöstäni Espoossa. Brasiliassa keittiö on poikkeuksetta minun makuuni hyvin karu, erillinen huone ja samassa yhteydessä kuin kodinhoitohuone kodinhoitajan suihku- ja wc-tilojen kanssa. Olen alkanut jo pitämään ajatuksesta, että saan ns. kodinhoitohuoneen.. mutta että pyykki kuivuisi näköetäisyydellä keittiöstä...... siinä on totuttelemista!

Tapasin juuri paikallisia illanvieton yhteydessä, ja rouva kertoi paikallisesta elämänmenosta minulle tarkempia yksityiskohtia. Piti hyvänä juttuna sitä, että jos kodinhoitaja ei joskus ole valmistamassa ruokaa perheelle (harvoin) niin silloin saa onneksi alakerrasta tilattua ruuat perheelle ;) Myös vuokraisäntämme esitteli tulevan asuntomme keittiötä, ja uunista keskustellessa kävi selkeästi ilmi, ettei ole koskaan käyttänyt itse, kuten ei pesukonettakaan... (täällä ne eivät kuulu vuokrasopimukseen vaan kaikki hankitaan itse)

No totuus on kuitenkin se, että nautin ruuanlaistosta niin paljon, että kerjäsin ihan tänne hotellihuoneeseenkin henkilökunnalta pari hot platesia ruuantekoa helpottamaan, ja nyt syntyy tytölle kanakastikkeet kuten aina ennenkin ;) (tätä en kyllä kehtaa paljastaa kenellekään). Pääsemme kuun vaihteessa lopulliseen asuntoomme, kuinka ihanaa!

Hiemat kömpelöt levyni

Innokas apukokki

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kyllä se siitä, kun pääset sinuiksi uuden ympäristön kanssa:) Tosi kiinnostavaa päästä kurkkaamaan sinne keittiöösi!

Jael kirjoitti...

Vähän sama juttu oli Venezuelassa.Osan ajasta asuimme hotellissa ja sitten kun vuokrasimme asunnonkin,niin keittiö oli aika vajavainen. Ja kaiken huippu oli se,kun halusin tehdä ruokaa tuttavapariskunnalle (heidän keittiössään ,joka oli hyvin varustettu),pariskunta itse ei koskaan tietenkään itse kokannut,ja he pitivät suorastaaan sopimattomana,että minä tekisin heille ruokaa.Kuka sitten siivoaisi jäljet? No minä tietenkin..ei,ihan mahdotonta,meillähän on tuo kodinhoitaja.....
Toivottavasti sitten vakituisessa kodissanne on kunnon keittiö!