maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa vappua ystävät!

Vappupöydän kuningatar Torta de Limão com merengue


Aloitan jaarittelemalla maailman parhaimmasta kakusta! Nimittäin Brasiliassa hyvin tyypillisestä kakusta, Torta de Limão com merengue eli limetti-marenkikakusta. Voin luvata, että tämän resepti on tulossa jossain vaiheessa, kun opettelen sen itse tekemään! Voi mikä ihana yhdistelmä makeaa marenkia ja limetin vahvaa ja kirpeää makua :) Täydellinen yhdistelmä.

Olemme siitä onnellisessa tilanteessa, että alakerrasta, ihan tuosta nurkan takaa löytyy mukava leipomo. Haimme tänään sieltä vappupöytään (hotelliin) niin suolaista kuin makeaakin. Brasiliassa on mukavaa se, että melkein paikka kuin paikka, jos et löydä juuri sellaista, jota tulit hakemaan, se luvataan sinulle tehdä :) Tänäänkin meni niin, että kiersimme mukavan herran kanssa ensin leipomon päivän tarjontaa läpi, mutta päädyimme siihen, että istumme hetkeksi alas odottamaan, kun leipovat meille isoja ohutreunaisia liha- ja kanapasteijoita ;) Lisäksi ostimme mukaan tosiaan tämän vappupöydän kuningattaren, limettikakun, jota kovasti suosittelivat. Eikä turhaan suositelleet. Olin kyllä todella vaikean paikan ääressä kun tarjolla oli ehkä 50 kakkua, joiden mukana todella ihanan näköisiä banaani-, kookos- ja suklaakakkuja sekä mm. valkosuklaamoussea. 

Hyvää vappua kaikille! 


Naapurileipomosta haetut valtavat uunituoreet pasteijat

Vappupöydän raksuvia ja kakku


Voi kun yksi palanen oliskin riittänyt..

Poikkileikkaus

Vajaa parivuotiaamme on kova dippailija
(cheddar-dippi, paprikoita, suolaisia keksejä ja sipsejä)

Hedelmille ei jäänyt tällä kertaa vatsassa tilaa

Buffetin äärellä..

8 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Upeat nuo terävät marenkihuiput! Hyvää vappua sinne!

Pikku Leijonan Emäntä kirjoitti...

Oikein mukavaa vappua sinne toiselle puolelle maailmaa! Upea toi marenkikakku, ja voin kuvitella miten hyvää se myöskin oli. Innolla odottelen reseptiä.. Tuollaiset marenkihuiput kun osaisi itsekin loihtia niin olis aika vau ;)

Tässä olen viimeaikoina vähän huonosti kerennyt blogeja seuraamaan ja yllätyksenä tulikin teidän muutto. Mielenkiintoista saada lukea tarinointia ja ruokajuttuja aivan toisesta kulttuurista :)

Jael kirjoitti...

Ihania ruokia! Venezuelassakin oli mielettömän hyviä leivonnaisia,etenkin juustotäytteiset voisarvet..
Ja ihana limettipiirakka.Googletin ja tuo on samaa kuin amerikkalainen lemon meringue pie,joka on minun ehdottomia suosikkejani;siinä vain on sitruunaa limen sijaan.Lempikahvilassani täällä on tuota melkein aina,myös ihan pikkuruisina suupalapiirakoina,ja on välillä vaikeaa vain katsoa niitä...(yritän kovasti laihtua..)
Ihanaa vappua!

Niinu kirjoitti...

Reseptiä odotellessa:)
Näyttää todelliselta herkulta!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Itselleni tuli isona yllätyksenä kuinka hyviä leivonnaisia täällä saa. Erityisesti makeita, kakkuja jne. Tarjolla on myös todella paljon tuollaisia juustotäytteisiä suolaisia leivonnaisia. Osa niistä on oikein hyviä, osa ei sinnepäinkään. Suurin ongelma monissa katupaikoissa on, että laittavat puolet liikaa juustoa, jolloin ne on todella raskaita ja juustokin usein hyvin mautonta. Tämähän ei ole mikään hyvien juustojen maa, ja silti sitä on joka paikassa.... etsin vielä suosikkiarkijuustoakin.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ja kiitos kaikille toivotuksista ! :)

Jael kirjoitti...

Ainakin Venezuelassa kypsytetyt ,keltaiset juustot olivat mauttomia,mutta muutamat valkoiset juustot,sellaiset mozzarellan tapaiset,taas tosi maukkaita.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: No sama täällä - tosin edes buffalamozzarelloista en ole vielä ihan sellaista superhyvää löytänyt. Ne keltaiset juustot saa kyllä jättää hyllyyn, ihan yhtä tyhjän kanssa kun ei ole makua/ kovia/ hankala leikata.. ei oikein toimi.