perjantai 7. syyskuuta 2012

Blankossa lounaalla (matkalla Suomessa)

Blankon ravintolasali on sisustukseltaan simppeli mutta kaunis. Salin restaurointi on erityisen
upea ja nousee simppelistä sisustuksesta esiin.  

Blanko on valittu ainakin vuosina 2011 ja 2012 vuoden parhaaksi ruokapaikaksi Turussa (City.fi). Pidän edelleen, tänäkin vuonna, Blankon ruuasta. Kävimme tällä kertaa vain pikaisella lounaalla, mutta lounaslistalta olisin voinut maistella vaikka kaikkea. Päädyin erittäin hyvään vaihtoehtoon, intialaiseen vindaloo-kanaan. Annokset on tosi reiluja ja ruoka herkullista. Konstailematonta mutta hyvää. Suosittelen!Blankon Vindaloo-kana oli ihanaa. Naan-leivän tilalla oli joku paikallisempi leipä. Lisukkeina oli chutneytä ja jogurttikastike.

Muuten, olemme aloittaneet jokin aika sitten Suomen loman. Viileä syksyinen Suomi näyttää ihanalta, ja aika tuntuu olevan kokoajan kortilla kun kaikkea mukavaa näkemistä ja tekemistä on suunniteltu tälle suomilomalle. Ruokapuolella olen vielä keskittynyt ottamaan kiinni grillimakkara-, Hesburger-, ruisleipä- ja salmiakki-ikävää, mutta vakaa aikomus on viettää hieman aikaa myös keittiön puolella puuhastellen.. :) Mm. herukkapensaat odottavat keräilijää.. Ihanaa syksynalkua kaikille!


Mökillä näyttää aina syksyisin tältä

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihana tuo mökkikuva! Suomen lomaa ei voita mikään, itsellänikin taas jo kauhea koti-ikävä!

Paula kirjoitti...

Vielä pienien ja pohjoisien omenapuiden emäntänä en voi olla ihailematta tuota omenavyöry-mökki -kuvaa.
Mukavaa lomaa toivotan!
Mutta Hesburger-ikävä??? :D

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: no on se.. kaikki on kylla mennyt ihanasti putkeen etta on ihana olla taalla.. :) Meilla seuraava reissu tosiaan vasta vuoden paasta..... mutta sentaan suomen kesan aikaan talla kertaa.

Paula: Kiitos kiitos! Suurin osa on kylla meidankin mokilla edelleen raakoja mutta yksi,kaksi lajiketta ainakin oli jo syotavissa.. :)
Mun mieskin sanoi etta et sa voi tolleen tunnustaa tuota hesburgeria mutta kylla se vaan niin on etta oli pakko saada hesen kanahampurilainen suomen lomalla ;) Brasiliassa ei juuri majoneeseja nae niin sellainen ruoka vetaa nyt puoleensa ;)

Liinu kirjoitti...

Hah, juuri eilen kävin itsekin blankossa lounaalla, hyvää oli :)
Ihana omppukuva :) ja kivaa suomen lomaa!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Liinu: ai kun sattui :) kiitos, on kyllä vietetty ihanaa aikaa Suomessa!

Merituuli kirjoitti...

Blanco täytyykin muistaa. Olemme jo kahdesti yrittäneet saada pöytää Tintåsta onnistumatta. Jos seuraavaksi näin käy, koetamme taatusti Blancoa.

Kuvasi Blancosta näyttää hienosti katon kaaret!

Omenainen pihapiiri on hymyilyttävän kaunis!

Pipsa kirjoitti...

Munkin piti ihan omenakuvan ylenpalttisen idyllisyyden vuoksi tulla sanomaan, että ai miten tuollainen omenien paljous lämmittää sydäntä <3