maanantai 10. syyskuuta 2012

Tyrnihyytelöä ja suomalaista vuohenjuustoa

Manchego tyyppinen suomalainen Pinja-juusto 

Brasiliassa olen haaveillut Suomessa saatavilla olevista hyvistä homejuustoista, koska jos meillä sattuu löytämään kaupasta homejuuston, niitä on tarjolla ehkä yksi, kaksi ja hinta on taivaitahipova. Eilisellä Ranuan reissulla ostin mukaan lasipurkillisen tyrnihyytelöä ja ison palasen Pinja-nimistä manchego tyyppistä vuohenmaitojuustoa (Arctic Milk Oy). Eli tänään on herkuteltu siis. Kirpeä tyrnihyytelö sopii ihanasti vuohenjuustolle. Voisin ostaa Pinjaa hyvin uudelleenkin. 


Naapurin pelto kimaltelee ihanan kultaisesti aamulla. Tämä kuva on tosin otettu vasta illalla. 

Vuohenjuusto ja tyrnihyytelö käyvät hyvin yhteen 

Välipalalla mummolassa

Mummolan pihapiiri on ihana leikkipaikka lapsille. Tyttäreni puhuu
"leikkipuistosta" vaikkei mitään puistoleluja pihalla varsinaisesti ole - tekemistä kylläkin :)

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tyrnihyytelö on hyvää.Täällä tyrni on esillä vain kosmeettisissa tuotteissa, ja näin shampooni,hiustenhoitoaineeni,yövoiteeni ja muutkin ovat kaikki tyrnipohjaisia.Juustopuolella täällä onneksi löytyy kaikkea ja tosi hyvin,mutta juustot ovat täällä usein kalliimpia kuin Suomessa:(

Pipsa kirjoitti...

Ihanan näköistä, nami! Psst, laitoin sinulle kysymyshaasteen blogissani, mikäli tunnet mielenkiintoa ja sinulla on aikaa jossain vaiheessa vastata :-)

Maria kirjoitti...

Nyt alat olla jo minun kotimaisemissa (Lapissa), voi kun tuli koti-ikävä! Tyrniä on kyllä ikävä myöskin ja tuo juusto kuulostaa aivan ihanalta!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Samantapaiset herkut teilläkin! Tyrni on aika tymäkkää, tosi intensiivinen maku siinä:)

Unknown kirjoitti...

Kesällä tuli ostettua Pinjaa Heinolan Heilasta ja kyllä oli hyvää. Ihanaa, että suomesta löytyy nykyään pientuottajien herkullisia juustoja.

Nanna kirjoitti...

Kyllä alkoi tehdä kyseisiä herkkuja mieli!