lauantai 3. marraskuuta 2012

Raikas omena-papusalaatti


Omenainen salaatti sinappipossun lisukkeena


Raikas omena-papusalaatti (2:lle) possunfileiden lisukkeena

1/2 iso omena
180 g vihreitä papuja
pätkä kevätsipulia silppuna
tuoretta basilikaa
10 cm:n pätkä kuorittua kurkkua
jäävuorisalaattia

suolaa
mustapippuria
vahvaa oliiviöljyä

Leikkaa pavuista pieni pätkä päistä poikki ja laita ne muutamaksi minuutiksi kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä ne valmiiksi, niin että eivät ole ihan pehmeitä, vaan jää suutuntumaa - minusta muutama minuutti riittää. 

Pilko muut ainekset papujen kypsymisen aikaan ja nostele valmiiksi salaattiannoksiksi lautasille. Lisää vielä pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. 

Possunfileille leviteltiin vielä sinappia - helppo ja nopea lounas.

Jätin omenaan kivan punaisen kuoren kiinni antamaan väriä salaattiin.
Omena sopii tunnetusti hyvin possunlihan lisukkeeksi. Pavuilla taas korvaa mukavan terveellisesti perunan lisukkeissa. 

2 kommenttia:

Pikku Leijonan Emäntä kirjoitti...

Tämän luettuani aloin haikeana muistelemaan tuoreita papuja, joita täältä sai loppukesästä.. Nyt täytyy turvautua pakasteversioihin, niitä tuleekin käytettyä omituisen usein. Siellä päin varmaan tuoreita vihanneksia on läpi vuoden kaupat väärällään ja edullisesti? Tällä hetkellä itselleni puistatusta aiheuttaa joidenkin kotimaisten kasvisten (kuten tomaatin ja kurkun) hinta :(

Kiva lisukeohje, täytyy laittaa korvan taa :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Mäkin käytin Suomessa tosi paljon pakaste- ja tölkkiversioita näistä. Korvaa hyvin perunan tai riisin ja helppo ja nopea valmistaa. Kyllä täällä saa hyvin tomaattia, kurkkua ja oikeastaan melkein mitä vaan vuoden ympäri. En ole oikein vielä perillä onko joku jota ei saisi ollenkaan "talvella". Toki sesongit ne on meilläkin, eli hinnassa saattaa vähän näkyä, ja runsaudessa..