sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Napostelulounas tacoilla & guava-jälkkäri

Maustoin sour creamin valmiilla tacomausteella

Aikaero Suomeen on enää -4 tuntia kellojen siirron johdosta. Yhteydenpito Suomeen ehkä helpottuu hieman. Silti, kun lueskelee ihmisten facebook- ja blogipäivityksiä, vuodenaikaan liittyvät erot vain korostuu: siellähän tulee jo lunta ja on pimeää. Meillä puolestaan alkaa tulla yhä kuumempaa ja kuumempaa. Aamulla nettiä lueskellessa meni ihan hetki aikaa ennen kuin tajusin miksi nyt joka puolella näkyy kuvissa kynttilöitä ja tarjoillaan kuumia lihapatoja. Itsellä tekee tällä hetkellä mieli vain salaatteja, keittoja ja naposteluja, koska asteet ovat jo yli kolmen kympin. Tällä hetkellä kun kirjottelen, ulkona riehuu aikamoinen ukkonen tosi hikisen päivän päätteeksi.

Koska löysin kuin löysinkin yhdestä paremmin varustellusta ruokakaupasta oikean sour creamin, päädyimme napostelemaan tacoja lounaaksi. Pikkasenhan tuo on kalliimpaa kuin Suomessa, mutta 6 euroa maksan kyllä kepeästi purkista, sen verran on ollut ikävä jotakin tämän tyyppisiä dippejä. Sen kummempaa reseptiä ei tällainen tacoruoka vaadi, listailen vain mitä meillä oli tällä kertaa esillä. Yksi parhaimpia hedelmäjälkkäreitä syntyy kyllä täysin kypsästä pehmeästä guavasta (port. goiabasta). Sitä pilkoin kuppeihin ja tarjoilin kondensoidun maidon kanssa. 

Tacot (2:lle)

6 kpl Taco-kuoria
2 naudan sisäfilepihviä 150g à (alcatra): paista suolan ja pippurin kanssa voissa ja öljyssä haluamaasi kypsyyteen, leikkaa siivuiksi

1/2 prk sour creamia
taco-mausteseosta

1/2 puntti salaattia
1/2 punainen paprika
kourallinen kypsiä ja makeita kirsikkatomaatteja

Jauhelihan tilalla voi joskus herkutella murealla sisäfileellä myös tacoissa
Tacotäytteissä voi varioida kukin makunsa mukaan - itse kaipaan aina kuitenkin
sour creamia tai creme fraichea tarjolle 


Guava-jälkkäri

täysin kypsää guava-hedelmää (br. portugaliksi goiaba)
kondensoitua maitoa (mitenkään keittämättä)


Hedelmäsalaatti:guavaa ja kondensoitua maitoa
Yksi alakerran altaista näytti lounasaikaan vetävän ihmisiä vilvoittelemaan paahtavalta helteeltä

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Meillä onneksi kuuma kausi ohitse ja vaikka nyt päivisin lämmintä,niin kuitenkin tuntuu jo miellyttävältä:) AIka hyvä tuo kuva uima-altaasta;hyvä kuvakulma!Kesäisin täällä ei minunkaan tee mieli kuin viilentäviä ruokia...

Maria kirjoitti...

En tajunnut etta aikaero on vain 4 tuntia! Meilla se on nyt 9 tuntia. Viela vuosien jalkeen olen sekaisin vuodenaikojen kanssa. Nyt elan jotain huhti-toukokuuta kun on "kevat". Aloin jo tassa yksi paiva miettimaan mita tekisin paasiaiseksi kunnes tajusin etta joulukin on viela siina valissa! :-D Itsekin napostelen kuumat ajat tuoreilla hedelmilla, salaateilla ja jugurtilla. Vain talvisin kaipaa keittoja ja muuta lammittavaa.

Petra / Patalintu kirjoitti...

Enpä olisi osannut sisäfilettä laittaa tacojen sisään - tai mies ei olisi antanut. Pihvi on pihvi ja silleen... Varmasti herkullista kyllä, pitää laittaa korvan taa ja tehdä joskus etukäteen keskustelematta ;DD

Liinu kirjoitti...

Hyvännäköisiä herkkuja jälleen kerran :) ja ihana toi allaskuva! Matkakuume vaan nousee ja nousee...onneks enää pari viikkoa ja päästään Floridan lämpöön täältä talvisesta Suomesta!

Riitta kirjoitti...

Ah, tacoja, kiitos vinkistä!

Mä en kestä tuota allaskuvaa - täällä tosin paistaa aurinko, mutta maa on ihan kuurassa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Minkälaiseksi se teillä menee kesällä tuo lämpö? Dubaissa asuessa oli pitkälle yli 40 kesällä, sinne ei vissiin täällä yllä lämmöt, ja pitäis olla aika kohtuullista mutta ei meillä ole samalla lailla ilmastointejakaan kuin lähi-idässä..

Maria: Joo ajatella, se kapeni nyt 4ään, tosi lähellä suomen aikaa on.. mäkin söisin ehkä enempi salaattia jos täällä ei ois täyä muuta porukkaa kenelle täytyy kokkailla aina jotakin muutakin.. no, katsotaan miten käy muiden ruokahalulle kun lämpö nousee ;)

Patalintu: Joo, siis ehkä syy on tuossa hinnassa täällä - naudan sisäfile on kovin edullista täällä eli voi ihan arkiruokana syödä pihviä ja kikkailla vaikka tällasta arkistakin siitä. Toki lihan pitää olla hyvälaatuista, että pystyy tacoissa haukkaamaan ;)

Liinu: Oi kun kuulostaa ihanalta, mun mies aina haaveilee jenkkeihin menosta, tykkää kovasti. Kyllähän tämä valo ja lämpö on ihanaa, ei siitä mihinkään pääse ;)

Riitta: Ne kuurakuvat on ollu ihania eri blogeissa, kaunista ;) tuo allaskuvan päivä oli kyllä harvinaisen kuuma. Kävin tunnin altaalla auringossa makaamassa, ja hikoilin siitä syystä koko illan .. :)

Jael kirjoitti...

Pahimpana aikana (elokuussa)se voi mennä lähes 50 asteen paikkeille (erämaassa)täällä rannikon lähellä ,jossa asun,se menee pitkälle yli 30 asteen,mutta pahinta on kosteus,joka saa kaiken tuntumaan vieläkin kuumemmalta.Esim. keväällä voi olla samoja asteita,mutta koska on kuivaa,niin se ei niin pahalta tunnu.

Sikuriina kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Harrastatko valokuvausta?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Sikuriina: Kiitos, tässä postauksessa ei ehkä kovin hyviä. Oli kuuma ja kiire alkaa syömään ;) Noin yleensä, tykkään kyllä kuvata, mutta jos aikoo syödä ruuat kuumana, joutuu aika vauhdilla räpsimään ikävä kyllä ;)