lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pikapizzat tortillakuoriin

Pikapizza valmistuu hetkessä, muttei kalpene oikeankaan rinnalla 

Paras kokeilu keittiössä hetkeen! Pikapizzat tehtynä tortillakuoriin nimittäin. Tein näitä ikään kuin testinä tulevaa vappubuffettia ajatellen.. Hieman epäröin itsekseni, mahtaakohan tortillakuori kantaa täytteitä, mutta kuoret paistuivat kuumassa uunissa rapeiksi ja kantoivat täysin ongelmatta oheisten kuvien täytteet. Lopputulos oli erinomainen, suosittelen! (Meilläpäin ei siis myydä minkäänlaisia valmispizzapohjia kaupoissa, joten pohja täytyy tehdä aina itse alusta saakka.) 

Pikapizzat tortillakuoriin

Jauhelihapizza
vehnätortillakuoria (pieniä)
juustoa raasteena
tomaattikastiketta
jauhelihaa (tacomausteella ja valkosipulilla)
oliiveja
paprikaa
kuivattua oreganoa

Kasvispizza
vehnätortillakuoria (pieniä)
juustoa raasteena
tomaattikastiketta
paprikaa
pestoa
oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuoretta oreganoa

Levitä pellille leivinpaperin päälle tortillakuoria. Levitä alimmaiseksi tomaattikastiketta ja sitten juustoraaste. Päälimmäiseksi halutut muut täytteet. Paista tosi kuumassa uunissa (n. 240-250 astetta) valmiiksi niin, että pinta ja reunat hieman ruskettuvat.

Pikapizzat tortillakuoriin
Kasvispizza tortillakuoreen

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva idea! Ja tuohon löytyy ainekset useimmiten kotoa:)

Maria kirjoitti...

Minakin olen kayttanyt tortillakuorten tapaisia ohuita pohjia pitsoihin ja niista tulee kylla ihanan rapeita! Taalla niita myydaan ihan pitsapohjina vaikka ne ovatkin vain vahan kuin isompia wrap/tortillakuoria. Nama nayttavat tosi hyvilta tomaatteineen ja oliiveineen :-) Hyvaa vappuviikkoa!

Jael kirjoitti...

Kiva idea käyttää tortillakuoria tuossa.Pitaleivänkuoria olen käyttänyt mutta tuollaistakin voisi joskus kokeilla:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) Tosiaan, melkein niin pikaruokaa kuin olla saattaa.. ihan mukavaa kun ei aina tarvitse tehdä taikinaa alusta alkaen, jos ei ole aikaa ja tekee mieli hyvää. (Meilläpäin ei myydä oikeita pizzapohjia kaupassa)

Satu kirjoitti...

Minäkin olen joskus tehnyt tortilla-pizzoja, ja ne ovat todistetusti hyviä ja helppoja. :-)

Jonna kirjoitti...

Niitähän on oikein kaupoissakin tortillapizzapohjia, paksuudeltaan noin kaksi tortillakuorta päällekkäin, toimii erinomaisesti. Sun pizzat näyttää niiiiin hyvältä!!!