Iittalan Kartio-lasit ovat juuri oikean kokoiset juustokakkuannoksiin. Resepti ei sovellu isoon vuokaan tehtäväksi. |
Tänään tein juustokakkua ja mustaherukoita Ingela Perssonin “Ihanat jälkiruoat” -kirjasta (2006). Tämä juustokakku on ns. perinteinen amerikkalainen juustokakku, joka menee uuniin. Resepti (pikkuisen muokattuna) menee näin:
Pinnalle sopii täydellisesti mustaherukka pehmeän juuston kaveriksi |
Juustokakkutäyte
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 munaa
1 lime
1 1/4 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 3/4 tl vaniljasokeria
Pohja
8 kpl Digestive-keksejä
50 g voita
Pinnalle
3 dl mustaherukoita
tomusokeria koristeluun
Kasa mustaherukoita odottaa pääsyä kakun pinnalle |
Sekoita tehosekoittimessa 400g Philadelphia-juustoa, 2 kananmunaa, 1 limen mehu ja 1 1/4 dl sokeria. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet sekaan tai vastaavasti lisää 3/4 tl vaniljasokeria.
Sekoita keskenään 8kpl murusiksi rikottuja Digestive-keksejä ja 50 g sulaa voita. Pane taikina pienien uuninkestävien kuppien pohjalle (Iittalan Kartio-lasit käy hyvin).
Rakastan vaniljaa leivonnassa! |
Jaa juustoseos kuppeihin (esim. 6-8 Kartio-juomalasia) ja paista uunissa 150 asteessa n. 40 min uunista riippuen. Juustokakun tulee olla kiinteää, mutta keskeltä hieman tahmeaa (testaa tulitikulla). Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin vetäytymään. Lisää tarjoillessa mustaherukoita (yht. n. 3dl) ja pinnalle tomusokeria. (Tiesitkö, että mustaherukka on maatiaislajike eli Suomen luonnon alkuperäinen kasvilaji ja sopii minun suomalaiseen suuhun erityisen hyvin. On tosiaan ihan lempimarjani.)
Suosikkiherkkujani, ilman muuta! |
4 kommenttia:
Njam!!
Tosi kiva idea tuo juustokakun tekeminen kuppeihin! Kivaa tässä reseptissä on myös se ettei ole riskiä liivatteen paakkuuntumisesta...
Juustokakun tekeminen on melkoista taidetta, mutta tällä kertaa onnistui :) Viimeinen kupponen syötiin äsken :)
Ihanan herkun näköisiä ja taasen aivan ihanat valokuvat! Mun on ihan pakko jossain vaiheessa kokeilla näitä<3
Lähetä kommentti