maanantai 3. tammikuuta 2011

Yrttiset lihapullat ja mozzarella-rukola-uunitomaatit






Mozzarella-uunitomaatit ja yrttiset lihapullat

Yrttiset lihapullat 

400 g naudan paistijauhelihaa
kourallinen tuoretta rucolaa silputtuna
1 kananmuna
1/2 dl kermaa
1 valkosipulinkynsi raasteena
1 1/2 dl kidneypapuja (tölkistä,suolaliemestä)
n. 1/4 dl korppujauhoja
n. 1/2 tl suolaa 
mustapippuria rouheena
ripaus chiliä
ripaus oreganoa

Sekoita kaikki lihapullataikina-aineet keskenään ja anna taikinan vetäytyä hetkisen. Pyörittele taikinasta sitten pienehköjä lihapullia, ja esipaista ne suht nopeasti pinnasta ruskeiksi pannulla öljyssä. Siirrä sitten lihapullat uunivuokaan ja paista niitä vajaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa. (Kidneypavut saattaa tuoda haasteita paistamisenvaiheessa koossapysymiseen, mutta ihan hyvin niiden kanssa selviää ;)

Esipaistetut lihapullat ja tomaatit, molemmat uuniin menossa


Mozzarella-rukola-uunitomaatit

4 tomaattia 
125 g mozzarellaa (1 pallo)
ripaus oreganoa 
tuoretta rucolaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä 
loraus balsamicoa 

Tomaatteja täyttämässä, pohjalle rukolaa

Leikkaa tomaateista pienet hatut pois päältä ja koverra sisustaa varovasti pois. Aseta tomaatit uunivuokaan, rouhaise jokaiseen sisälle pienesti suolaa, mustapippuria ja vähän enemmän oreganoa. Silppua tomaatteihin reilusti tuoretta rukolaa ja sullo lopputilaan mozzarellaa tiiviisti. Lorauta vielä jokaiseen hieman balsamicoa ja halutessasi lisää vielä pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paista tomaatteja uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Lisää pinnalle koristeeksi vielä rukolaa ennen tarjoamista.

Lihapullien kanssa tarjosin vielä tsatsikia, joka sopi mainiosti kuvioon.

Nämä onnistuivat kyllä tosi hyvin - tulee varmasti tehtyä molempia uudestaan ja pian! :)

Täytetyt uunitomaatit 

Ei kommentteja: