torstai 13. tammikuuta 2011

Hunajainen bataatti-perunalisäke


Hunajaista bataatti-perunalisäkettä
kalkkunafileelle


Hunajainen bataatti-perunalisäke (1:lle)

kourallinen bataattilohkoja
1 peruna lohkoina
mietoa oliiviöljyä (
Filos)
juoksevaa hunajaa
loraus kermaa
(kuivattua) timjamia
suolaa
mustapippuria 


Pyörittele juurekset öljyssä
ja timjamissa


Käytin yhden hengen uunivuokaa :) Lohko juurekset. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä, mausta myllystä suolalla ja pippurilla ja reilusti kuivatulla timjamilla. Lorauta päälle juoksevaa hunajaa ja loraus kermaa. Paista uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa/ kypsäksi.


Söin lisäkkeen Provence-marinoidun kalkkunanfileen kanssa.


Lisää kermaa, hunajaa, suolaa, pippuria

5 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Tosi kiva lisuke, kuivattu timjami on mulle kans sellainen yrtti jota tulee kaytettya tosi paljon!

Nanna kirjoitti...

Ja mikä ihana kippo sulla taas on!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Maria: tosiaan, mullakin on kokoajan timjami käytössä, tuoreena ja kuivattuna :) sopii hyvin vaikka ja mihin.

Nanna ja satunnainen vierailija (porokeiton kommenteissa): tuo kippo on äidin mulle ostama,.. eli en tiedä mistä ostettu mutta kiva se on, saa uuniin ja kaikki :)

Uusano kirjoitti...

Ilmoittaudun uudeksi lukijaksi, mielistyin kuviin ja siihen, että löysin suolataikinakuoren kalalle. Olen sitä metsästänyt kuukausia nähtyäni sellaisen Valentine Warnerin tv-sarjassa viime kesänä, mutten muistanut taikina mittasuhteita. Tänään tähän blogiin aaltouduin jostain toisesta ruokablogista:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Uusano: Tervetuloa!! Mullahan kävi kans niin että ihastuin suolataikina-kalaan tv-ohjelman kautta.. siitä kerroin muistaakseni myös kirjoituksessa. Ja se kala on kyllä oikein erityisen hyvää siellä haudutettuna. Jatkaa vähän taikinaa isommaksi jos on oikein iso kala :)