maanantai 18. kesäkuuta 2012

Parmesaani-persiljapaneroidut tilapia-fileet

vehnäjauhot, kananmuna ja parmesaani-persilja-korppujauhot


Panerointi niin kalassa kuin kanassa on tyttäremme mieleen. Jos myöskään sinulla ei ole tapana useinkaan leivittää, kannattaa kuitenkin joskus koittaa. Yllätyn joka kerran positiivisesti kuinka nopeaa ja hyvää se onkaan. Tällä kertaa tein paneroinnin parmesaani-persiljaisena, ja tulikin erittäin maukkaat kalafileet, jotka keräsi kotiväeltä kiitosta.

Tein paneroinnin täällä perinteiseen Milanese-tyyliin, jota brasiliassa paljon kalalla käytetään, mutta lisäsin tähän vielä tuoretta parmesaania, koska minulla sitä sattui iso palanen jääkaapissa tarjolla olemaan. 

Parmesaani-persiljapaneroidut tilapia-fileet  (4 kpl)  

4 kpl ruodotonta kalafilettä (tilapia, kuha, siika..)
1,5 dl kevytmaitoa
1 muna
n. 1,5 dl korppujauhoja
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 dl parmesaania raastettuna
1/2 limen (tai sitruunan) kuori raastettuna
kourallinen persiljaa tuoreena, silputtuna
n. 1 dl vehnäjauhoja

Itsessään mieto tilapia saa mukavasti makua parmesaanista ja tuoreesta yrtistä.
Söimme kalat perunoiden ja parsakaalin kanssa.

Laita kalafileet (4 kpl) lautaselle maidon kanssa siksi aikaa kunnes valmistat panerointilinjaston. 

Laita kalafileet maitoon siksi aikaa kunnes valmistat linjaston ja
laitat lisukkeet kypsymään tai teet salaatin. Tilapiafileet ovat tosi isoja:
alla Teeman isoin lautanen..

Ota esille 3 lautasta. Laita ensimmäiseen n. reilu desilitra vehnäjauhoa, toiseen yksi haarukalla kevyesti rikottu kananmuna ja kolmanteen n. 1,5 dl korppujauhoa, n. 1 tl suolaa, muutamia rouhaisuja mustapippuria myllystä, noin desilitra parmesaanijuustoa raasteena, 1/2 limen kuori raastettuna, ja 1/2 nippu tuoretta persiljaa silputtuna. Sekoita kolmannenkin lautasen aineet keskenään sekaisin. Käytä jokainen kalafile linjaston läpi: ensin molemmin puolin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopulta parmesaani-korppujauhossa. 

Viimeinen lautanen

Paista kalat voissa, pari filettä kerrallaan. Keskilämmöllä, jotta kuorrute ei ehdi palaa ennen kalan kypsymistä sisältäkin. Tilapia-file tarvitsee paksuudesta riippuen noin nelisen minuuttia per puoli.

Pannulle menossa olevat fileet

Laita voita pannulle ja paista keskilämmöllä jottet polta
pintaa ennen paistumista sisältä 
Pari filettä paisteltu

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hyvännäköiset tilapiat! Mikä taika siinä maidossa on, kun laitoit siihen fileet ensin likoamaan, se oli uusi juttu minulle? :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Campasimpukka: Liotus tehdään yleensä varsinkin pakastetulle kalalle. Tällä toimituksella kalasta tulee aavistuksen pehmeämmän makuinen, se on lähempänä tuoreen kalan makua ja maito lisäksi ottaa mahdolliset "fishy odours" pois, ja lisäksi ilmeisesti jopa nopeuttaa kypsennystä. Maitoon ei esimerkiksi saa jättää kalaa lillumaan kovin pitkäksi aikaa (useita tunteja/yön yli) koska maidon ainesosat lopulta hajottaa sen sidoksen, jolla kala pysyy koossa :) Moniko noista on uskomuksia, tiedä häntä, mutta näin on täällä tapana.

Jael kirjoitti...

Hyvän näköistä! Tilapia on täälla aika yleinen kala,ja sellainen,mitä tulee joskus ostettua.Itse en oikein paneroinnista välitä,mutta joskus voisi kokeilla.

annemi kirjoitti...

Todella herkullisen näköistä kalaa, nam!