lauantai 14. heinäkuuta 2012

Avokadoleipäset naposteluun

Avokadoa rapeilla leipäsillä

Olin tekemässä tässä eräänä päivänä hedelmäsalaattia ja aloin pilkkomaan ostamaani melonia salaatin joukkoon. No, suureksi yllätykseksi meloni paljastuikin paikalliseksi avokadoksi?! Olin aika järkyttynyt, koska mitä ihminen tekee ihan järkyttävällä määrällä avokadoa..siinähän meni melkein yöunet. Mutta facebookin kyselyn avulla sain monenlaisia ideoita avokadon hyödyntämiseen.. salaattiin, guacamoleen, leivän päälle, katkarapujen kanssa, lusikoiden suolan ja pippurin kanssa ym. ym. Myös yövoiteeksi sitä suositeltiin ;) No, ensimmäiseksi teinkin siitä alkupalaleivät illallisen alkuun:

Avokadoleipäset (kahdelle)

1 avokado (tai 1/10 osa brasilialaista avokadoa)
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
4 palaa leipää (esim. ciabatta)
loraus sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua

Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja 1 halkaistu valkosipulinkynsi. Lämmitä öljyä hetken aikaa niin että se saa makua valkosipulista. Lisää sitten 4 ohutta palaa italialaista leipää pannulle. Anna leipien saada väriä molemmin puolin. Kun leivät ovat jonkin verran ruskeita, ota ne tarjoilulautaselle, lisää päälle pari palaa avokadoa kullekin, loraus mehua sitruunasta, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria myllystä sekä tuoretta minttua päälle.

Koristele tuoreella yrtillä

Puolikas "meloni"... tätä meinaan riittää vieläkin kaapissa...

5 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Nam, rakastan avokaadoa! Täällä ei kyllä löydä tuota isoa lajiketta, mutta herkullista yhtä kaikki. Olen ollut kuumepotilaana jo monta päivää ja nämä leipäset maistuisivat hyvin. Itse laitankin usein avokadoa leivälle.

Niinu kirjoitti...

On siinä avokadolla kokoa! Leivistä tuli kyllä herkullisen näköiset enkä epäile etteikö ne maistuneetkin hyvälle:)

Paula kirjoitti...

Hih! Tuo on ilmeisesti melkoisen kokoinen avokado. Itse kyllä tykkään ja syön avokadoa paljon, jos vain löydän täydellisiä joskus. Niiden ostaminen kun on täällä aikalailla arpapeliä.
Minusta avokado on ihanaa vaikka tomaatin kanssa salaattina, mausteeksi hyvää öljyä, valkosipulia, suolaa ja mustapippurirouhetta. Ja tosiaan vaikka leivän päällä,kuten olit tehnytkin.

Johanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos käyttövinkistä :)

vitsit kun muistaisin vielä minkä hintainen tämä oli mutta otin sen siksikin kokeiluun tietämättä mikä se on, koska kilohinta oli ihan törkyhalpa.. no ainakin tietää tulevaisuudessa että voi ja kannattaa ottaa mutta ehkä pitäisi vähän suunnitella tuota käyttöpuolta :)